Wat is nou geschikt en leuk speelgoed voor jonge baby’s (van ongeveer 0-4 maanden)? Het is zo lastig! Er is zoooooveel te koop, maar wat koop je voor welke periode? Wat is leuk voor de eerste maanden voor je baby? Hieronder een aantal tips voor leuke babyspeeltjes en knuffeltjes!

Rammelaar met bijtring

Ik heb nog van Emma’s babytijd zo’n soort rammelaar, met een roze hertje. Die vindt hij echt heel leuk! Ze zijn makkelijk vast te houden, rammelen, zijn licht van gewicht en een knuffeltje. Ze kunnen er op bijten en mee rammelen. Echt ideaal! Deze van Kids Concept is ook wel erg snoezig he? Maar er zijn heeeeeel veel soorten van allerlei merken natuurlijk! Maar zo’n rammelaar met bijtring is wat mij betreft (en Hugo) wel onmisbaar.

Shop deze hier voor € 13,95

Babygym

Een leuke babygym om je baby onder te leggen is altijd goed! Ze hebben wat te kijken en worden gestimuleerd om hun handjes te gaan ontdekken, naar dingen te gaan grijpen en hun hand-oog coördinatie te gaan ontwikkelen. Er zijn heeeeel veel leuke verkrijgbaar. Wij hadden voor Hugo die van Little Dutch, maar ik moet zeggen dat ik de 3 speeltjes die daaraan zitten niet heel uitdagend vind. Maar Hugo vond hem wel leuk en hij ziet er ook erg leuk uit. Maar de volgende keer zou ik wel een ‘leukere’ nemen. Toen wij hem wilden shoppen was alles uitverkocht en die van ons de laatste die nog beschikbaar was.. Deze hieronder van Little Dutch is al leuker!

Shop deze hier voor € 39,95

Activiteitenkubus

Dit is echt top! En het blijft heel erg lang leuk. Hugo vond zo’n activiteitenkubus al vrij snel leuk, maar nu nog steeds! Ze ontdekken steeds andere dingen en gebruiken hem steeds weer op andere manieren. Er zijn heel veel leuke varianten verkrijgbaar, ook Little Dutch zoals deze hieronder heeft meerdere mooie kubussen. Wij hadden er nog eentje van Woezel & Pip, die ik niet zo leuk vond, haha. Maar ach.. Een nieuwe kopen is dan ook een beetje zonde, haha!

Shop deze hier voor € 12,95

Happy Horse Knuffels

Dit is echt zo’n ‘spaar ze allemaal’-merk. Deze knuffels zijn zooooo leuk! Emma heeft ook 2 favoriete konijntjes altijd in bed en inmiddels is dit uitgebreid met een vosje en een flamingo. Voor Hugo hebben we een wat groter wit konijn en een klein blauw knuffeldoek konijntje met zijn naam. Hugo heeft nog geen knuffeltjes tijdens het slapen ’s nachts. Maar als hij wakker is vindt hij ze al wel heel leuk om mee te friemelen en knuffelen. En overdag heeft hij ook een tijdje met het blauwe knuffeldoekkonijntje geslapen. Maar echt, hele mooie en veilige knuffels van dit merk!

Muziekmobiel

Vaak zijn ze lekker vals, maar toch wel heel handig! Een muziekmobiel boven de box staat niet alleen super schattig. Baby’s worden vaak rustig van het muziekje en hebben wat om naar te kijken. Bij Emma hadden we er eentje die echt niet om aan te horen was, zo vals was het muziekje. Gelukkig hebben we nu eentje die wel prima is, haha!

Shop deze hier voor € 34,99

Speeltjes voor in en aan de box

Zo’n boxspiraal zoals hieronder of een spiegeltje wat je eraan kunt hangen bijvoorbeeld. Hele schattige dingetjes, leuk voor je baby om naar te kijken en uiteindelijk aan te gaan voelen en ontdekken.

Shop deze hier voor € 14,99

En gewoon allerlei knuffeltjes & doekjes

Er zijn zoveel schattige zachte knuffeltjes, rammelaars en knuffeldoekjes. Dit zijn heerlijke speeltjes voor je baby om mee te beginnen. Let er wel altijd op dat ze veilig zijn (dus bijvoorbeeld geen kraaloogjes op knuffels en lusjes) en laat je baby niet alleen met allemaal knuffels en knuffeldoekjes.

Wat waren de favoriete eerste knuffeltjes en speeltjes van jouw baby? Wat vind jij echt een aanrader?