8 jul 2021

Zo maak je de lekkerste monchoutaartjes!

Een recept voor de allerlekkerste én allerleukste monchoutaartjes. Deze taartjes zijn echt een gegarandeerd succes. Je kunt natuurlijk ook gewoon 1 grote taart maken van dit recept, maar in kleine schaaltjes is het extra leuk. Dit wordt super leuk ontvangen én het scheelt een hoop gesmeer en gedoe met taartpunten snijden.

De beste taarten zijn altijd van oma’s recept. Bij ons heeft de ene oma het appeltaart-talent en de andere oma het monchoutaart-talent. 😀 Mijn moeder maakt al jaren de monchoutaarten op deze manier en ze zijn zó lekker! Dit jaar hebben we voor het eerst de vlaaivulling vervangen. We gebruikten deze keer verse aardbeien & natuurlijke aardbeienjam. En nu waren ze dus echt nóg veel lekkerder!

Meestal maakt mijn moeder de monchoutaartjes voor onze verjaardagen ook, zo chill! Maar deze keer moest ik het zelf doen, voor Hugo’s verjaardag. Ik kwam erachter dat dit dus super simpel is!

Het recept

Dit heb je nodig:

  • 200 gram bastognekoekjes (Ja de échte, dat verschil proef je)
  • 125 gram boter
  • 100 gram witte basterd suiker
  • 2 pakjes monchou
  • 0,25 liter slagroom

Gezondere topping:

  • Natuurlijke aardbeienjam van bijvoorbeeld Zonnatura
  • Verse aardbeien in kleine stukjes
  • Eventueel wat poedersuiker
  • (Of ga voor de orginele topping en gebruik 1 blikje vlaaivulling kers of aardbei)

Zo doe je het:

Smelt de boter in een pannetje. Stamp de bastogne koekjes fijn terwijl het nog in doos & verpakking zit. (Je kunt natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken om de koekjes fijn te krijgen. 😀 ). Meng de gesmolten boter door de verkruimelde bastogne koekjes. Klop de slagroom, doe de suiker erdoor en doe dan de monchou erdoor. Mixen tot alles goed door elkaar gemengd is.

“Tip: Halveer de hoeveelheid suiker, dat is zoet genoeg! Wij gebruiken ongeveer 40-50 gram suiker in plaats van 100 gram.”


Verdeel de koekjesbodem over de kleine schaaltjes tot je een mooi laagje hebt. Dan een laagje monchou erbovenop. Zet dit afgedekt in de koelkast, zodat het koud en stevig kan worden. Vlak voor het serveren doe je pas een laagje jam & een laagje verse aardbeien erop. Of natuurlijk de vlaaivulling. Maar met jam & verse aardbeien is veel lekkerder hoor. 😀

Met dit recept kun je 1 gewone taart maken of 8 kleine schaaltjes.

Smullen maar!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3