De review van de Jack and Vanilla Puff.. Zo’n heerlijke fluffy donut, waar je het liefst zelf in wil liggen. Maar je hebt ze natuurlijk van heel veel merken, van goedkoop tot duur. Maar is zo’n dure nou echt z’n geld waard? Ik krijg heeeeeel vaak de vraag waar onze poef van is, of dat nou écht beter is dan een goedkopere en wat dan de verschillen zijn. Of “Nou, ik neem wel gewoon zo’n goedkope, dat zal vast hetzelfde zijn!” Maar is dat ook zo?

Deze hondenmand voor onze windhond met tere, uitstekende botjes was werkelijk een rib uit ons lijf. We moesten wel even slikken, gaan we dat echt doen? Gaan we echt voor die dure, luxe hondenmand? Maar onze Oosterse prinses moet natuurlijk ook lekker liggen, ze mag niet op de bank dus we moesten komen met een waardig alternatief. Dus het werd zo’n échte, dure fluffy hondenmand.

Wij kozen voor de Jack & Vanilla Puff Long Plush White 105 cm. Je hebt heel veel varianten, stoffen en formaten. Toen wij de mand kochten, was de 105 cm € 144,99. Maar ik zie ‘m nu op bol.com voor € 120,-. Dat scheelt veel! Ik wilde graag de witte, omdat ik dit het mooiste en rustigste vond staan in huis. En als je een donkere neemt, zie je weer meer die lichte hondenharen erop. Maar, hij wordt wel sneller grauw en viezig natuurlijk..

jack and vanilla jack en vanilla jack & vanilla hondenmand hondenpuff hondenpoef donut donutmand fluffy chihuahua windhond grote hond kleine hond puff plush long white fluf pluizig bessie barnie bagel review ervaring hondenblog

En is zo’n dure fluffy donut het geld waard? Ja. Absoluut! Wij hebben de mand inmiddels een paar jaar en zijn er nog steeds heel erg blij mee. En nog belangrijker: onze honden zijn helemaal verknocht aan de mand. Hij is altijd bezet, meestal met 2 kleine monstertjes erop en ligt Zahra alsnog op een klein Chihuahua mandje trouwens 😀 Zoals vaak in mijn Instagram story’s te zien is. Maar de mand blijft echt heel goed en mooi. De vorm blijft goed. Hij blijft goed “vol” en stevig. De hoes is goed wasbaar. Natuurlijk wordt het “pluis” wel iets minder mooi na het vele gebruik en wassen. Maar dat is al na de eerste keer wassen eigenlijk. Dan gaan de pluisjes een beetje meer “in plukjes” en is dat hele losse fluffy er een beetje af. De binnenkant van deze mand is écht heel goed. En ik vind het echt een must met een hondenmand dat de hoes eraf te halen is en je dit goed kunt wassen. Dat kan dus prima met deze! Want deze mand prop je echt niet even in z’n geheel in de wasmachine, als de hoes er niet af zou kunnen.. Het is wel een bouwpakketje om weer in elkaar te zetten, met touwtjes om de buitenste ring op z’n plek te houden enz. Maar hierdoor heb je ook een hele stevige en goede mand. En het is prima te doen trouwens hoor. 😉 Alleen de eerste keer was het even een beetje puzzelen, maar dat viel reuze mee. De binnenkant van de mand bestaat namelijk uit een grote, langwerpige tunnel kussen en een kleiner los kussentje voor het midden.

Lees ook: 4x waarom onze honden NIET (meer) op de bank mogen

Natuurlijk is de mand niet meer als nieuw. Je ziet echt wel verschil, met hoe de mand nu is en hoe de mand was toen we hem net hadden (zoals op deze foto’s). Hij is ietsje platter geworden en vooral het plush is minder mooi geworden. Maar de vulling is nog steeds overal gelijk gevormd en goed stevig en vol.

Waarom een dure hondenpoef beter is:

  • De mand blijft veel langer mooi!
  • De vulling blijft stevig en mooi in vorm
  • De hoes is er goed af te halen en te wassen (heel belangrijk!)
  • Na een aantal jaren intensief gebruik is de mand nog steeds goed
  • En niet onbelangrijk: De honden vinden hem heeeeeerlijk 😀
  • Echt járen plezier van!

Dus als je graag zo’n fluffy mand wil (en ja die wil je want ze zijn ge-wel-dig haha, vraag maar aan Saartje 😀 ), dan kan ik echt een Jack & Vanilla aanraden. Het schijnt dat de Bessie + Barnie Bagels ook goed zijn. Maar die zijn nog iets duurder. Je kunt daar wel meer kleurtjes kiezen of hem zelfs zelf samenstellen volgens mij! Maar hier heb ik zelf geen ervaring mee helaas, dus ik kan je niet vertellen of die net zo goed of misschien zelfs beter zijn. Maar ik zou sowieso altijd letten op een wasbare hoes!

Heb jij al zo’n fluffy mand voor je hond? 😀 Wil je de mand kopen? Kijk dan even hier op bol.com

Lees ook: 6x Luxe & stijlvolle hondenmanden

saluki hondenblog review

In deze blog staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van bol.com). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3