14 feb 2022

Valentijns Sensory Bin voor je kind

Een Valentijns Sensory Bin voor je kind. Ik ben niet alleen bezig geweest met wat leuke valentijnsdingen voor onze honden, maar ook voor de kinderen. Ik plaatste natuurlijk al de blogs over de Valentijns-bonbons en de Valentijns-lickimat voor je hond. Maar ik heb ook de kinderen aan het werk gezet met iets gezelligs.

Het was maar iets heel simpels, want ik had er geen bijzondere dingen voor in huis. Maar ze hebben zich er uren mee vermaakt! De klei maakte ik zelf, met eetbare producten zodat het ook helemaal Hugo-proof was voor het geval dat hij het in zijn mondje zou doen. Maar dat deed hij gelukkig niet!

Het heet Ice Cream Play Dough en is heel erg lekker zacht. Wel bleef het heel erg plakkerig, hoe vaak we ook bloem erbij deden. Maar dat was eigenlijk een extra leuke toevoeging voor Emma. Ze had een bakje bloem erbij in en kon zo heerlijk ‘bakken’ en kneden. Het deeg was heel zachtroze, doordat ik er wat eetbare kleurstof bij had gedaan. Maar dat had wel wat meer gemogen, haha. 😉 Ik had het klaargezet in onze nieuwe Ikea Flisat tafel. Een super leuke tafel waar je echt eindeloos mee kunt variëren.

Deze activiteit was vooral voor Emma erg leuk, want voor Hugo was het nog iets te plakkerig. Die kon er nog niet zoveel mee. Hij heeft wel een tijdje lekker zitten voelen, kneden en knijpen. Maar Emma heeft echt heel veel taartjes en cakejes gemaakt! Super leuk en gezellig.

Nodig:

  • (Eetbare) klei*
  • Cupcake vormpjes
  • Koekjes vormpjes
  • Versiering voor de cakejes en koekjes, wij gebruikten pompoms

*Eetbare klei betekent natuurlijk niet dat het is om op te eten, maar dat het in ieder geval veilige producten en ingrediënten zijn voor als er per ongeluk iets in het mondje beland. Ik let alsnog erg goed op dat ze het niet in hun mond doen, maar dan is het in ieder geval niet chemisch.

Voor de Ice Cream Play Dough heb ik ongeveer dit recept aangehouden. Het blijft super lang zacht en je kunt het ook nog een tijdje bewaren in een afgesloten bak/zakje.

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3