Tips voor leuk speelgoed voor een baby! Het is best lastig om mooi en leuk speelgoed te vinden voor je baby. Want wat is nou leuk? Wat is goed? Wat is mooi? Wat bied je op welke leeftijd aan? Ik vond het bij Emma al lastig, maar nu met Hugo weer net zo lastig eigenlijk.

Ik hou zelf van houten speelgoed en vooral speelgoed zonder hysterische kleuren, geluidjes en lampjes, haha. En gelukkig heb je daar heeeeeeel veel mooi spul in (te veel). Hieronder een aantal tips voor mooi babyspeelgoed! Dit zijn dingen voor als je baby niet zo heel klein meer is en al wat dingetjes gaat ontdekken en vasthouden. Sommige dingen ‘kunnen’ vanaf 3 maanden en sommige vanaf 6 maanden. Maar het is het beste om gewoon te kijken naar je eigen baby: waar is hij/zij aan toe?

Lees ook: Babyspeelgoed tips vor de eerste maanden!

Djeco Rammelaars

Djeco heeft echt suuuuper leuke rammelaars voor baby’s, die ook nog eens een mooi subtiel rammel geluidje hebben. Ik zou ze allemaal wel willen, maar we hebben er eentje haha (de eerste).

Djeco Tuimelaar

Deze is vooral leuk vanaf dat ze op hun buik gaan liggen, maar kan natuurlijk ook stimuleren om op je buik te rollen! Hij is echt super schattig en Hugo vindt deze erg leuk (Emma ook, haha).

djeco tuimelaar ervaring review tips

Shop deze hier voor € 19,95

Knisperboekjes & Ontdekboekjes

Deze van Jellycat vind ik echt super leuk! Dit is echt een super leuk boekje met op elke bladzijde een dier waarvan de staart uitsteekt. Het knispert ook. Een heel leuk friemelboekje! Je hebt ze in meerdere varianten zoals vissen, jungle etc. Wij hebben de boerderijdieren variant. Maar er zijn ook heel veel andere leuke boekjes waar ze van alles kunnen voelen & ontdekken.

boekje baby leuk tips ervaring review knisperboek jellycat

Shop deze hier voor € 18,95

Mushie Stapeltoren

Dit is echt een musthave! Deze stapeltoren is zó tof, hier kunnen ze eindeloos mee spelen. Hugo vindt het nu al leuk om de bakjes vast te houden en probeert ze zelfs al bij de andere bakjes te doen. Echt een toren maken of in elkaar doen kan hij nu nog niet. Maar hij probeert af en toe bijvoorbeeld al wel zijn speentje erin te doen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op volgorde in elkaar, een toren, badspeeltjes, gewoon bakjes. Van alles! Maar Hugo krijgt vanaf het begin eigenlijk al weinig kans om ermee te spelen, want Emma is er ook dól op haha. Emma kan zich ook eindeloos vermaken met het stapelen en torens maken etc. Hij is er trouwens ook nog in andere mooie kleuren!

mushie stapeltoren review ervaring bad stapelen ontwikkeling baby

Shop deze hier voor € 13,95

Rammelaar met bijtring

Ik heb nog van Emma’s babytijd zo’n soort rammelaar, met een roze hertje. Die vindt hij echt heel leuk! Ze zijn makkelijk vast te houden, rammelen, zijn licht van gewicht en een knuffeltje. Ze kunnen er op bijten en mee rammelen. Echt ideaal! Deze van Kids Concept is ook wel erg snoezig he? Maar er zijn heeeeeel veel soorten van allerlei merken natuurlijk! Maar zo’n rammelaar met bijtring is wat mij betreft (en Hugo) wel onmisbaar.

prenatal rammelaar bijtring baby schattig oudroze review ervaring

Shop deze hier voor € 13,95

Bijtspeeltjes & bijtringen

Bijtspeeltjes en bijtringen zijn er in heel veel soorten en maten. Heel veel leuke ook! Baby’s willen veel bijten en op veel verschillende dingen. Dus zeker een must om te hebben. Deze Sophie de Giraf blijft een enorme hit onder de bijtspeeltjes. We hadden hem voor Emma wel, voor Hugo niet. Emma vond het speeltje op zich wel heel leuk, maar had niet zo heel veel bijtbehoefte. Maar hij blijft echt super leuk en hij is vaak favoriet bij baby’s. Leuk om vast te houden aan de pootjes, of bijten op de pootjes of het koppie.

sophie de giraf ervaring review

Shop deze hier voor € 19,95

Kinderstoel Speeltje

Dit is ideaal vanaf het moment dat je baby in de kinderstoel kan zitten. Je kunt namelijk om de haverklap alles oprapen van de grond. En zo’n speeltje blijft met een zuignap aan het eetblad of de tafel zitten. Je kindje kan heerlijk spelen en jij hoeft niet de hele tijd je ‘opvang-reflex’ paraat te hebben.

zuignap speeltje kinderstoel speelgoed tips ervaring review

Shop deze hier voor € 20,00