14 jan 2022

Onze plannen, doelen & dromen voor 2022!

Persoonlijke doelen en dromen voor 2022, maar ook zakelijke doelen voor 2022. Ik vind het altijd heel motiverend om doelen, plannen en dromen van anderen te lezen. Hoe verbeter je de kwaliteit van je leven? Hoe zorg je ervoor dat je lekkerder in je vel zit? Dat je je dromen en verlangens nastreeft? Dat je doelen behaalt? Ik verdiep me veel in plannen en ontwikkelen, dat wil ik dit jaar nog meer doen. Want hoewel ik me er veel in verdiep, is het een van de dingen die ik eigenlijk niet kan.

Persoonlijke doelen.. Pff.

Ik neem me heel vaak doelen voor, vooral op persoonlijk vlak, maar het lukt me eigenlijk nooit om ze vol te houden. Soms niet eens om het te beginnen! En daar baal ik dan enorm van. Ik ben nu weer opnieuw begonnen met het uitwerken van mijn doelen. Dit concreet in kaart brengen en ook goed bij te kunnen houden.

Dit wil ik in 2022 (anders) doen:

  • Na 15:30 geen koffie meer
  • Na 21:00 stoppen met werken
  • Een vaste avondroutine
  • Meer bewegen en naar buiten
  • Meer “in het moment” leven en genieten
  • Meer ondernemen met de kinderen en echt tijd voor hun maken
  • Meer muziek maken & zingen
  • Meer lezen & podcasts luisteren
Na 15:30 geen koffie meer

Ik drink al sinds Hugo’s zwangerschap niet veel koffie. Maximaal 2 kopjes per dag, bij extreme uitzondering 3. Ook drink ik sinds die zwangerschap alleen maar rooibos thee, thee zonder caffeine. Want na Hugo’s zwangerschap heb ik borstvoeding gegeven tot deze zwangerschap. Dus bleef het belangrijk om weinig caffeine te drinken. Maar aangezien ik heel veel moeite heb met een goede nachtrust, wil ik proberen om na 15:30 geen koffie meer te drinken. Normaal hebben we ons koffiemomentje als de kinderen op bed liggen. Heerlijk vind ik dat, wat dit niet echt ‘leuk’ maakt. Maar wakker liggen is ook niet leuk, haha. Ik merk trouwens zelf niets van caffeine, ik word er absoluut niet ‘wakkerder’ van ofzo. Maar ik las dat het alsnog veel effect op je lichaam kan hebben, zonder dat je er zelf wat van denkt te merken. Het beste is om na 14:00 geen koffie meer te drinken. Dus ik heb 15:30 als uiterlijke eindtijd ingesteld voor mezelf.

Na 21:00 stoppen met werken

De avonden zijn ‘mijn moment’. En ik ga heel makkelijk door tot een uur of 11 ’s avonds met werken. En ja, dan wil je eigenlijk nog even ontspannen, of ga ik met een heel actief hoofd naar bed. Niet ideaal dus. Dus om te werken aan meer rust, ontspanning en goede nachtrust wil ik proberen om om 21:00 te stoppen met werken. Even loslaten, voor we naar bed gaan.

Een vaste avondroutine

We proberen al maanden om een vaste avondroutine aan te houden en op tijd naar bed te gaan. Dit is in totaal misschien 4x gelukt. Ik ben echt een avondmens. Maar we willen nu toch echt vol gaan houden om om 21:30 naar bed te gaan. Dan journallen, nog wat te lezen, een podcast te luisteren, bidden en eerder slapen. Nu slapen we vaak rond 00:00 of later.. Daar mag wel wat verbetering in komen. 😉

Meer bewegen en naar buiten

Omdat ik behoorlijk wat zakelijke doelen en plannen heb met mijn bedrijf, werk ik best veel. Eigenlijk ieder moment dat ik kan aangrijpen. Dat werk is veel zittend. Niet echt goed voor je lichaam. Ik wil meer bewegen en naar buiten. Maar door werk, Hugo’s ritme, de zwangerschap en lichamelijke uitputting ( 😛 ) valt het niet mee om dit daadwerkelijk te doen.. Ik voel me niet echt fantastisch in de zwangerschap. Ik ben veel moe, heb heel veel bandenpijn en heel snel harde buiken. Ook beginnen mijn bekken al behoorlijk gevoelig te worden af en toe en heb ik last van mijn rug & ribben. Dit heb ik eigenlijk elke zwangerschap (al heel vroeg ook..) al gehad. En nu dus weer. Dit maakt dat ik eigenlijk weinig tot niet beweeg. Wat waarschijnlijk al mijn klachten ook verergert. Ik heb dus een paar laagdrempelige doelen gesteld, waar ik me bijna voor schaam. Ik wil elke dag minimaal 5000 stappen doen nu in de zwangerschap. Heel laag, maar hopelijk gaat dat werken voor nu. Ook wil ik minimaal 1x per week bakfietsen met Zahra. Bakfietsen voelt lichamelijk helemaal niet fijn nu in de zwangerschap. Ik kan een rondje met Zahra bijna niet volhouden door pijn aan mijn stuitje en bandenpijn. Maar 1x per week moet haalbaar zijn. En ik wil 2x per week wat rek en strek en lichte sportoefeningen doen die geschikt zijn voor in de zwangerschap.

Meer “in het moment” leven & genieten

Ik wil het komende jaar meer in het moment leven, in plaats van in mijn hoofd. Ik wil bewuster leven en meer genieten. Bewuster genieten. Ik ben ontzettend dankbaar voor ons gezin en al onze zegeningen. Maar er echt dagelijks van genieten en bij stilstaan schiet er nog wel eens bij in door alle dagelijkse werkzaamheden. Ik wil niet dat het leven aan ons voorbij gaat zonder dat we genoten hebben. Of dat de kinderen straks groot zijn en we te weinig genoten hebben van deze bijzondere tijd.

Meer ondernemen met de kinderen en echt tijd voor hun maken

Deze valt een beetje samen met het punt hierboven. Maar ik wil ook meer herinneringen maken met ons gezin. Meer eropuit met de kinderen. Echt tijd voor hun vrijmaken. Een deel van mijn zakelijke doelen staan hier ook mee in verband. Ik wil meer tijd met de kinderen doorbrengen. Meer genieten van hun.

Meer muziek maken & zingen

Wij kunnen beide muziek maken en zingen, maar we doen het eigenlijk nooit meer. Ik wil dit heel graag weer oppakken, ook als gezin. Het mooie van muziek en zingen ook aan de kinderen meegeven. Meer muziek maken als gezin. Muziek heeft zoveel moois en waarde, het zou zo zonde zijn als onze kinderen dat helemaal niet meekrijgen terwijl ze 2 muzikale ouders hebben.

Meer lezen en podcasts luisteren

Meer ‘offline’ zijn en meer met bewust leven en zelfontwikkeling bezig zijn. Het leven vliegt aan je voorbij als je alleen maar werkt en af en toe ontspant met Netflix. Ik word er ‘leeg’ van. Ik wil meer diepgang, meer bewustwording en meer echt ontspannen. Werken aan mezelf en ontspanning en rust.

Hoe ga ik dit aanpakken?

Zoals ik al zei ben ik heel slecht in het volhouden of soms überhaupt aanpakken van persoonlijke doelen. Ik probeer hier voor mezelf een werkend systeem in te maken. Daarom ben ik nu toch weer begonnen met de Bullet Journal naast mijn gewone planner. Ik gebruik de Structuur Junkie planner voor het gewone plannen en afspraken. Maar ik kan hier niet alles in kwijt wat ik zou willen. Mijn doelen, de punten die ik dit jaar niet uit het oog wil verliezen en het concreet maken van de doelen. Maar ook het bijhouden van de uitvoering hiervan. Daarom heb ik de doelen uitgewerkt in mijn Bullet Journal, concreet gemaakt met haalbare stappen en heb ik hier ook ’trackers’ voor gemaakt. Het bijhouden, doen en invullen is punt 2. Maar dat wil ik deze keer echt proberen vol te houden.

Ik heb een aantal fijne systemen gevonden, waarvan ik denk dat ze voor mij gaan werken. Verder ben ik de andere planningssystemen nog voor mezelf aan het finetunen. Ik vind het fijn om hiermee bezig te zijn en op deze manier rust en duidelijkheid te creëren. Met Pet Studio, Belle Fae en een druk gezin heb ik genoeg aan mijn hoofd om het allemaal in goede banen te leiden, haha. Dat vraagt om een goede planning en productiviteit. Maar vooral balans en een gezonde productiviteit.

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3