Makkelijke & gezonde verjaardagstaart voor je kind!

23 mrt 2022

Een makkelijke én gezonde verjaardagstaart voor je kind. Hoe maak je dat? Kan het überhaupt? Meestal is het óf makkelijk, óf gezond. De echte gezonde verjaardagstaarten zijn meestal best een klusje om te maken. Daar had ik geen zin in, maar ik wilde wel een leuke taart én niet te ongezond.

We hadden een drukke periode met mijn werk en Emma & Hugo zijn 1 week na elkaar jarig. Twee keer heel kort op elkaar alle verjaardagsvoorbereidingen dus. Voor Hugo heb ik écht een gezonde taart (en ook makkelijk!) gemaakt, maar voor Emma heb ik het iets makkelijker gehouden en zo gezond mogelijk gehouden. Zij is tenslotte al wat ouder, dus voor haar vond ik het prima op deze manier.

Lees ook: Gezonde & makkelijke verjaardagstaart voor je baby!

Gezonde & makkelijke verjaardagstaart

BabyBaby

Voor de taart zelf heb ik, heel simpel, gewoon cakemix gebruikt. Niet volledig gezond, maar ook niet mega erg en wél heel makkelijk.

Dit heb je nodig:
  • Cakemix
  • 2 verschillende formaten springvormen

*Ik had 1 kleine springvorm en 1 middelgrote springvorm.

Voor de topping:
  • Griekse Yoghurt (ik gebruikte zo’n emmertje, die yoghurt is heel mooi dik en stevig)
  • Fruit zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien. 
Zo maak je het:
  • Bak de 2 cakes volgens de verpakking, verdeeld over de 2 springvormen.
  • Haal de cakes uit de oven en laat het afkoelen.
Nu gaan we de taart écht maken
  • Haal de cakes voorzichtig uit de springvorm.
  • Mocht de cake aan de bovenkant wat bol zijn geworden, snij dit dan voorzichtig eraf zodat de bovenkant vlak is. 
  • Smeer de grootste cake in met Griekse yoghurt, leg daar de kleinste cake bovenop en smeer ook die bovenkant in met Griekse yoghurt
  • Versier de cake nu met het fruit op de plekken waar je Yoghurt hebt gesmeerd. (Let op: maak het fruit meteen veilig om te eten. Doe je er blauwe besjes op? Snij deze dan eerst doormidden, zodat je baby het veilig op kan eten als dit nog nodig is). 

De taart zag er geweldig uit en Emma vond het fantastisch! En het was ook écht heel lekker haha, we hebben zelf ook wat gehad natuurlijk. Maar de zachtheid van de simpele cake gecombineerd met de frisse Griekse yoghurt en het fruit was écht lekker. Een aanrader! Super makkelijk, voornamelijk gezond én lekker! En echt een feestje om te zien.

Maak jij zelf een gezonde taart voor je kind?

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!