Onze favoriete spellen voor onze kinderen. Wij zijn dol op bordspelletjes en gezelschapsspellen. We vinden het super leuk dat Emma nu op de leeftijd komt dat ze steeds meer spelletjes kan doen! Zij vindt het ook super leuk. Dit zijn op dit moment onze favoriete spelletjes voor Emma in de leeftijdscategorie 4, 5 of 6 jaar. 

Leuke bordspellen en kaartspellen voor een kind van 5 jaar

Wie is het?

Heeft die van jou een snor? Je kent het vast nog van vroeger! Dit spel was vroeger ook een favoriet bij onszelf! Een heel leuk spel dat je eindeloos kunt spelen, maar niet te lang duurt of te ingewikkeld is. Dit is echt Emma’s lievelingsspel. Ze kreeg het voor Sinterklaas toen ze 5 jaar was. Ze moest wel even wennen aan de vraagstelling. Want als het antwoord ‘nee’ is op de vraag: “Is het een man?”.. Welke moeten dan weg? De mannen of de vrouwen? Dat is even een logica die ze door moest krijgen, want dat kan best verwarrend zijn. Maar inmiddels snapt ze het super goed en kan ze ook al een aantal namen lezen van de personen op de kaartjes. 

Skip Bo Junior

Een súperleuk kaartspel. Wij doen zelf ook heel graag Skip Bo, dus ik kon niet wachten tot Emma ook Skip Bo Junior kon gaan doen. De spelregels van deze Skip Bo zijn iets anders (wat makkelijker). We doen dit al vanaf dat Emma 4 jaar is en dat gaat heel goed! Na een paar keer spelen begint ze echt spelinzicht te krijgen in de zetten en strategie. Heel leuk om te zien en leerzaam! 

Concept Kids Dieren

Een spel waarbij je dieren moet raden aan de hand van kenmerken van het dier. Het bord van dit bordspel ziet er heel leuk uit en je moet vragen beantwoorden als: “Waar leeft het dier?” “Is het dier sterk?” Op het bord staan alle kenmerken en leefomgevingen van de dieren en daar kun je het op ‘aanvinken’. Een leerzaam spel waarbij je kind van alles leert over dieren, waar ze leven en wat ze eten. 

Flonkerbingo

Dit spel ziet er fantastisch uit! Een heel leuk concept met mooie tekeningen. Je mag mooie diamantjes leggen op de plaatjes die jij hebt op je bingo bord en zo verzamel je bingo. Een niet te moeilijk spel dat ze al vrij snel kunnen spelen. Wij speelden dit spel vanaf ongeveer 3 jaar met Emma en nog steeds. 

Keer op keer Kids

Ook weer de kinderversie van een volwassenspel die wij ook wel eens doen. Zo leuk dat je dan je ‘eigen’ spelletjes met je kind kunt doen. Ook bij deze zijn de spelregels weer een beetje anders, maar wel super leuk! En al goed te doen voor Emma, ze snapt het al heel goed. Leuk voor de spelontwikkeling en om slim/strategisch te leren nadenken. 

Wat zijn de favoriete spelletjes van jouw kinderen?