15 feb 2021

What I eat in a week

Het leek me leuk om eens een kijkje te geven in wat ik de afgelopen week gegeten heb. Op Instagram krijg ik altijd hele leuke reacties over onze maaltijden en veel vragen over de recepten en weekmenu’s.

Deze week waren we helemaal op de gezonde tour! We eten eigenlijk bijna altijd heel gezond hoor, maar nu ‘extreem’. Haha. Van sommige dingen ben ik vergeten een foto te maken, want het zat nog niet helemaal in mijn systeem, oeps..

Maandag

Ontbijt

Lunch

Avondeten

Maandag begon ik met een groene smoothie. Voor het eerst! Het leek me zo vies, maar dit was echt heel lekker! Banaan, diepvries mango, verse spinazie, havermelk en een beetje havermout en chiazaad on top. Een aanrader! We hadden om 12:15 afgesproken om te gaan wandelen, dus hadden we heel vroeg geluncht. Volkoren brood met verse spinazie, paprikaspread en kipfilet en verse gember thee. En als avondeten hadden we een courgette quiche. En omdat we zo vroeg geluncht hadden, hadden we ’s middags weer trek toen we thuis kwamen dus heb ik een klein schaaltje Griekse Yoghurt met kiwi, amandelen, zonnebloempitjes, kokosrasp en chiazaad gemaakt. Yummie!

Dinsdag

Ontbijt

Lunch

Avondeten

’s Ochtends begon ik weer met een groene smoothie, dezelfde als maandag (en ik vergat een foto te maken dus ik gebruik ook maar dezelfde foto even 🙂 ). ’s Middags hadden we een heerlijke slanke tosti als lunch. Volkoren brood met smeerkaas, cherry tomaatjes, kipfilet en verse spinazie. Echt lekker! Toen gingen we aan het eind van de middag nog naar het belevingspad, dus waren we laat thuis en bevroren. We aten lekker makkelijk! Gebakken aardappeltjes, kipfilethaasjes en broccoli.

Woensdag

Ontbijt

Lunch

Avondeten

Mijn ontbijtje was heerlijk! Rijstwafels met hummus (tomaat), avocado, zonnebloempitjes en wat paprikapoeder. ’s Middags een simpel soepje (soepgroente met een bouillonblokje) en een volkoren cracker met paprikaspread, verse spinazie en kipfilet. (Valt het al op dat ik dol ben op deze combinatie ineens? Haha 😀 ). En ons avondeten was nasi. Zilvervliesrijst met nasi groenten, een beetje kipfilet en een beetje saté.

Donderdag

Ontbijt

Lunch

Avondeten

Deze keer deed ik wat blauwe bessen (uit de diepvries) in de groene smoothie in plaats van mango. Dus de kleur werd wat ehh.. bijzonder. Maar het was minstens net zo lekker! Als lunch wilde ik lekkere tosti’s maken met hummus, avocado en gegrilde paprika o.i.d., maar het brood was op… Dus we hadden gelukkig nog wat afbakbroodjes. Met kipfilet, avocado en paprikapoeder. En ons avondeten was ook heerlijk! Volkoren noodles met kabeljauwfilet, broccoli, ketjap, lente ui en cashewnoten. Hmmmm!

Vrijdag

Vrijdag is altijd een héle drukke en hectische dag. Ik moet weekboodschappen doen, de vlog editen en online zetten naast alle gewone werkzaamheden en het gezin draaiende houden, haha. Dus ik ben vergeten foto’s te maken, oeps! Maar we aten wel ons lekkere favoriete vrijdagavond menu! Elke vrijdag eten we pizza. Eerst altijd diepvriespizza en dan at Emma wat anders (gezonds). Maar de laatste tijd eten we elke vrijdag naanbroodpizza. Die we zelf vers beleggen met tomatenpuree en bomvol met allerlei groentes. De afgelopen paar weken eten we ze met gegrilde groentes. Ohhh, zó lekker! Onze vaste prik dus, die pizza’s op vrijdag. 😀 Zoooo lekker! Altijd een heerlijk moment om ons weekend mee in te luiden. En op deze manier kan Emma ook gewoon prima gezonde pizza’s mee eten! 🙂

Dit zijn de hoofdmaaltijden alleen natuurlijk. Tussendoor eten we af en toe wat fruit, noten of een lekker snackbordje. En ook ’s avonds eten we af en toe wat nootjes of wat worteltjes of komkommer met eventueel een dipsaus. Omdat ik borstvoeding geef proberen we wel regelmatig ’s avonds een klein beetje te eten, maar dan gezond. Anders krijg ik ’s nachts honger, haha. 😀 Tot een paar weken geleden was dat ’s avonds dus steeds chips, bitterballen, frikandellen, kaasjes, toastjes etc. Oeps! Nu proberen we alles gezond te doen, of zo gezond mogelijk! 😉

Ik ben benieuwd of jullie dit leuk vonden om te zien 😀 Let me know!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3