Vlak voor de bevalling ontplofte ons koffiezetapparaat.. Nee toch! Wat een timing ook.. Dus mijn moeder zat zonder goede koffie toen ze op Emma moest passen met de bevalling en de hele kraamtijd hebben we dus geen goede koffie gehad..

Zes jaar geleden kregen we als huwelijkscadeau van mijn ouders een Siemens EQ5 volautomaat. Zo eentje waar je dus bonen in moet doen en 1 klik op de knop en hij maalt een kopje koffie voor je. Echt ideaal! Hij werd al wel een tijdje wat minder, een tijd geleden begon hij te lekken en de koffie was al een tijdje wat minder heet. En toen ineens was het dus echt einde verhaal.. Hij ontplofte gewoon letterlijk. Allemaal rare geluiden en toen kwam er allemaal stoom uit als laatste adem.

Nu hadden we nog een Senseo, dus die hebben we nu tijdelijk neergezet. Maar dat is niet zo ons ding, dat vinden we gewoon echt niet lekker. Het wordt dus echt tijd voor een nieuw koffiezetapparaat, maar we weten niet welke.. Zo lastig, waar doe je goed aan?

Ga je voor een ‘echte’ (peperdure) volautomaat zoals een Jura? De Jura heb je natuurlijk in héle dure machines, maar ook in iets meer betaalbare varianten. Deze hebben we dan bijvoorbeeld op het oog: JURA D4 Piano Black Maar alsnog heel veel geld.. En we zijn natuurlijk nog flink aan het verbouwen, met de hele extra slaapkamer die we boven aan het bouwen zijn. Dus kosten genoeg nog de komende tijd haha.

Of gaan we dan weer voor een Siemens EQ5 serie o.i.d. die ietsjes goedkoper is, maar alsnog veel geld. Maar eigenlijk voel ik daar niet zoveel voor omdat deze dus nu kapot is en al een tijdje niet echt heet meer was etc. En je hebt natuurlijk ook goedkopere volautomaten, maar hoe goed zijn die? En hoe lang houden die het vol? Je weet het niet natuurlijk.. We vinden lekkere koffie wel erg belangrijk. Kan een goedkope volautomaat daaraan voldoen en welke dan? Zoveel dilemma’s! En ondertussen drinken wij met tegenzin een kopje Senseo, al 5 weken.. Het wordt tijd om door te pakken, maar wat? Help! Haha.

Oh, wat me trouwens ook súper leuk lijkt is echt zo’n retro koffiezetapparaat zoals een Illy. Maar zo’n retro piston machine werkt heel anders met koffie zetten en is veel meer werk. Dus dat zou ik meer voor ‘erbij’ willen hebben ooit een keertje. Maar die zien er zo leuk uit! Dat lijkt me niet echt een koffiezetapparaat voor elke dag of voor als je visite hebt en meerdere koppen koffie moet zetten.

Kortom: Wij weten het niet, maar willen wel snel weer lekkere koffie! Wie o wie heeft dé tip? Houden jullie van koffie? Wat voor koffie hebben jullie? Wat bevalt jullie goed? Of wat juist niet? Ik ben heel benieuwd!