24 feb 2021

Wasparfum: De was doen wordt bijna leuk!

De wasparfum van Rosaodor, ik gebruik het al een tijdje en ik denk dat het tijd is om hier eens een blog aan te wijden (no spon!). Want echt, dit zou iedereen moeten hebben! De was is volgens mij bij niemand een favoriete klus, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Maar met wasparfum wordt het écht een feestje om de was te doen. Het ruikt zó lekker. Ik gebruik het al vanaf de zomer, maar ik word nog elke keer gelukkig als ik de was uit de wasmachine haal en ophang. Het is ontzettend fijn en de was doen wordt er een stuk leuker van.

Wasparfum

Wat is het & hoe gebruik je het?

Je hebt wasparfum van verschillende merken, ik heb voor Rosaodor gekozen. Waarom? Ik las goede reviews én het ziet er super mooi en stijlvol uit. Ook de verpakking en doos als je het thuis krijgt! Wasparfum is echt puur een geur/parfum die je aan je was toevoegt. Je hebt dus geen wasverzachter voor een lekkere geur (meer) nodig. Ik gebruik sowieso liever geen wasverzachter, omdat dit eigenlijk niet zo goed is voor je kleding en wasmachine. Áls ik het al gebruikte, was het soms voor de lekkere geur. Wil je het effect van wasverzachter? Gebruik dan een beetje natuurazijn.

Je doet dus je normale wasmiddel (liefst met een neutrale geur/niet teveel uitgesproken geur) gewoon in het bakje en in het wasverzachtervakje doe je de wasparfum! Er zit een doseercup bij, ik gebruik altijd maar een kwart tot een half cupje. Dan ruikt het al héérlijk en kun je langer met de parfums doen. 😀 Ze adviseren zelf een half tot een volledig cupje per wasbeurt. Dan kun je met een fles van 500 ml volgens Rosaodor wel 50-75 wassen draaien. Ze hebben trouwens een dop met kinderbeveiliging! 🙂

Tip: Koop in ieder geval 2 geuren, zodat je kunt afwisselen.
Hierdoor raak je niet gewend aan de geur en dus niet “geurblind”

Ik zag op de website van Rosaodor dat ze nu zelf ook wasmiddel en wasverzachter verkopen. Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Ik gebruik zelf wasmiddel van de Lidl 🙂

Het schijnt dus ook heel geschikt te zijn voor mensen met allergieën en (jonge) baby’s. Zelf kijk ik wel bij welke was ik het wel of niet doe. Toen Hugo nog kleiner was, deed ik bijvoorbeeld de was met hydrofielen en rompertjes niet met wasparfum. Hij lag met zijn hoofdje altijd op een hydrofiel te slapen en ik kan zelf best reageren op sterke geuren en het daar benauwd van krijgen. Dus dat vond ik geen fijn idee. Inmiddels let ik er niet heeeeel erg meer op.

Welke geur kies je dan?

Toen ik het kocht, hadden ze nog geen proefzakjes. Nu wel! Dat heb ik toen echt gemist, want jeetje.. Hoe kies je nou een geur vanaf een omschrijving. Ze hebben trouwens wel handige geurtesten en omschrijvingen op de website, hier kun je wel een beetje naar kijken. 🙂 En ik heb ook gekeken naar de omschrijvingen en de reviews. Welke geuren zijn het populairst? Die zullen dan vast ook niet heel smerig zijn 😉 Je hebt trouwens 2 varianten. De gewone wasparfum en de luxe variant. De luxe is nog geconcentreerder en sterker. Je hebt ook allerlei combinatie (voordeel)pakketten! En dus proefzakjes, om te kijken welke geuren je wil. Ik denk dat ik dat ook alsnog ga doen met de geuren die ik nog niet heb. 😀

“Het is zó verslavend. Het smaakt.. ruikt echt naar meer!
Je krijgt er een “Spaar ze allemaal” gevoel van!”


Mijn favoriete geuren

En de minder favoriete..

Ik heb nu in totaal 5 geuren, waarvan 1 The Luxe. Er zijn een aantal hele populaire geuren, waaronder de Il Primo en de Puglia. Dit zijn ook 2 hele gangbare en lekkere geuren. Ik vind zelf de Sogno het lekkerst! Ik heb ook Emozione The Luxe, maar deze vind ik het minst lekker. Deze is erg sterk en “scherp”? Lastig om een geur te omschrijven.. En de Bacio vind ik ook, nu in de winter, minder lekker. Maar ik kan me wel voorstellen dat ik die in de zomer straks heel lekker ga vinden, want dat doet me echt aan zomer denken met een beetje een kokosvleugje erin. Een hele zomerse geur.

  1. Sogno: Mijn favoriet! Echt súper lekker. Zoet, fris en kruidig tegelijk. Zo in het flesje niet heel erg lekker, maar in je kleding.. Hmmm!
  2. Il Primo: Heel erg lekker. Zoet en toch een frisse ondertoon. Deze heeft denk ik wel bijna een gedeelde eerste plaats met Sogno voor mij.
  3. Puglia: Heel zoet, op zich heel lekker, maar ik vind de Il Primo dan lekkerder.
  4. Bacio: Echt een zomergeur. Nu niet echt mijn favoriet, maar ik denk in de zomer wel! Een beetje vanille, kokos achtig?
  5. Emozione (The Luxe): Deze vind ik niet zo lekker. Heel sterk en scherp. Kruidig en fris.

Sogno staat voor mij met stip op nr. 1. Maar goed, dat is van de geuren die ik nú heb. Er zijn er nog 5 die ik niet heb, haha. 🙂 Mijn spaarkaart is nog niet vol zeg maar. De Intenso heb ik wel in de interieurspray trouwens. Maar die vind ik niet zo lekker, dus die zou ik niet snel kopen als wasparfum..

Naast wasparfum dus ook interieurspray

Toen ik het kocht waren er maar 2 interieursprays verkrijgbaar, de Puglia en Intenso. Deze heb ik dus beide. Inmiddels zijn er meer geuren verkrijgbaar als textiel spray! Helaas, nu heb ik dus 2 die ik niet lekker vind haha. Ik vind de Intenso dus niet zo lekker. Hoewel dit wel een populaire geur is, dus wellicht ligt dit aan mij. De Puglia is op zich wel lekker, maar als interieurspray… mwah.. Ik ben niet heel enthousiast. Je blijft het ook niet zo lang ruiken trouwens. De wasparfum is veeeeeeel beter.

Ik merk dat ik het dus niet graag gebruik. Je ruikt het niet zo lang (of ik spuit te weinig, maar daarvoor vind ik deze 2 geuren dan weer niet lekker genoeg..) en ik ben niet heel erg fan van deze 2 geuren. Ik zou er dan eerder voor kiezen om je kussentjes van de bank te wassen met de wasparfum. Dit heeft langer effect.

Mijn ervaring

Ha, dit is vast heel verrassend nog na wat je net gelezen hebt. Ik denk dat ik het wel een beetje heb laten doorschemeren dat ik fan ben, haha. Ik kan het absoluut iedereen aanraden! Je was ruikt heerlijk, is een stuk minder erg om te doen en je wordt er blij van als het in je huis hangt te drogen. Als ik boven een wasrekje met de was heb, ruik je over de hele bovenverdieping én in de gang die heerlijke geur. Echt heel erg lekker en fijn!

Één “minpuntje”: Je blijft het niet zo lang ruiken als wat ze zeggen. Dat als je het na weken uit de kast haalt dat je het nog ruikt.. Heel soms wel hoor. Dat hangt natuurlijk ook van de geur af en hoeveel je erin doet, ik doe iets minder dan de aanbevolen dosering. En ons beddengoed gaat altijd in de droger, dan wordt de geur ook minder sterk. Vooral bij het beddengoed vind ik het daardoor tegenvallen hoe lang je het blijft ruiken. Dat is echt na 2-3 dagen wel gebeurd. Is dat alleen bij ons, of ook bij meer?

De service is trouwens ook top! Mijn eerste levering was verkeerd gegaan, maar ze reageerden super snel én hebben het heel vlot en fijn opgelost! Dat is ook veel waard natuurlijk!

Maar al met al: Ja! Echt een aanrader! Spaar ze allemaal 😀 Thank me later, haha! Of gebruik je al wasparfum? Wat is jouw favoriet? Let me know!

Dit bericht is niet gesponsord

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3