Wij zijn dol op spelletjesavonden met familie en vrienden, maar er zijn ook heel veel leuke spelletjes voor 2 personen! Wij kiezen dan ook regelmatig voor een spelletje in plaats van op de bank zitten en tv/netflix kijken. Een stuk gezelliger om samen te doen!

Maar er zijn zoveel spelletjes, wat zijn dan leuke spelletjes? En welke zijn leuk voor 2 personen? Wij hebben inmiddels al heel wat spelletjes verzameld en hebben vaak een periode een aantal favorieten die we heel veel spelen. Die favorieten wisselen dus wel eens, maar op dit moment zijn dit de spellen die wij het leukste vinden voor 2 personen!

Beverbende

Een super leuk, makkelijk en snel kaartspel die je met 2 heel goed kunt spelen maar ook met meer personen erg leuk is! Een spel waarbij je moet onthouden welke kaarten jij voor je hebt liggen in de getallen 0-9 en actiekaarten. Je moet uiteindelijk proberen om zo laag mogelijke getallen te krijgen, maar je mag ze zelden bekijken. Dus je geheugen wordt behoorlijk op de proef gesteld met al het wisselen. Een echte aanrader!

Shop of bekijk dit spel hier: Beverbende

Skip-Bo

Dit is al heel lang onze favoriet! Er gaat bijna geen spelletjesavond voorbij zonder Skip-Bo te hebben gespeeld. Ook dit is weer een spel die súper leuk is met 2 personen, maar ook met meer personen! Een kaartspel waarbij je eigenlijk kaarten van 0-12 sorteert op volgorde. Zo klinkt het heel erg stom, haha, maar het is heel makkelijk, verslavend en leuk om te doen! Je moet zorgen dat jij je SkipBo stapel eerder wegspeelt dan je tegenstander.

Shop of bekijk dit spel hier: SkipBo

skip bo spelletje spelletjes spellen kaartspel 2 personen twee

Qwixx

Een super leuk dobbelspel waarbij je allebei actief mee kunt spelen. Je kunt namelijk beide de worp van de ander ook benutten in jouw score! Ook deze kun je met 2 of meer personen doen, maar is ook echt heel erg leuk met 2 personen. Wij hebben al snel de uitbreiding erbij gekocht met 2 andere scoreblokken en dat maakt het spel nóg leuker. Nu kunnen we 3 varianten doen van het dobbelspel, een hele leuke afwisseling.

Shop of bekijk dit spel hier: Qwixx
En de uitbreiding van scoreblokken: Qwixx Uitbreiding Scoreblokken

qwixx uitbreiding review ervaring twee personen leukste spellen spelletjes dobbelspel

Jatten

Weer een snel kaartspel voor 2 of meer personen. Je moet zo als eerste in 1 kleur 6 kaarten zien te verzamelen, maar je mag dus bij elkaar jatten of van de stapel. Super spannend, want zodra je een dubbele kleur hebt gejat van de ander kun je alles weer inleveren en heb je dus niks! Je kunt elkaar hierbij ook flink in de weg zitten, haha, erg leuk en soms zenuwslopend!

Shop of bekijk dit spel hier: Jatten

jatten ervaring review kaartspel spel spellen spelletjes twee personen

Carcassonne

Meestal kiezen wij voor de snellere kaartspellen of dobbelspellen, maar ook Carcassonne is heel leuk om met 2 personen te doen! Dit spel is meer strategisch en hierbij moet je om de beurt een landtegel neerleggen om je eigen punten te verzamelen. Je hebt bij dit spel ook nog super veel uitbreidingen, dus je kunt het nog veel leuker, gevarieerder en spannender maken. Ook kun je het met meer personen spelen natuurlijk. Wij hebben alleen het basisspel en dat is al heel leuk om met z’n tweeën te doen!

Shop of bekijk dit spel hier: Carcassonne Basisspel

carcassonne basisspel twee personen review ervaring

En jullie?

Ik ben benieuwd of jullie ook veel spelletjes spelen of juist helemaal niet van de spellen zijn? En wat zijn jullie aanraders en favorieten voor 2 personen? We hebben er nog meer trouwens, voor 2 personen. Maar dit zijn eigenlijk de spellen die we het meeste spelen. Echt onze favorieten 🙂 Daarnaast spelen we ook vaak het Kaartspel van Kolonisten van Catan, maar deze is volgens mij helaas niet meer te koop. Zonde, want die is ook echt leuk om met twee personen te spelen!

Wat zijn jullie favoriete spellen voor 2 personen? Welke moeten we echt nog uitproberen?