We mogen eindelijk een beetje proeven van de lente en een heerlijk voorjaarszonnetje! Dat doet een mens toch goed he? Je krijgt overal meteen weer zin in en het voelt zoveel luchtiger & lichter. Heerlijk!

Afgelopen maandag schreef ik al dat we het momenteel echt méga druk hebben voor mijn verlof. In de blog Nog 3 weekjes tot mijn verlof… gaf ik een klein inkijkje in ons leven met héél veel zakelijke deadlines en veranderingen in ons privé-leven. En daarnaast ook nog eens 33,5 week zwanger van de 3e. Het is best pittig, waardoor we soms vergeten te genieten. Of nouja. Gewoon echt geen tijd hebben om te genieten. Zó zonde. We hebben momenteel een race tegen de klok waardoor een dagje rustig aan doen, of even niks doen er op dit moment niet echt in zit.

Tip 1: Ga er even bewust (!) uit, ook al heb je het druk

Vorige week zaterdag was het éindelijk mooi weer. We moesten heel wat foto opdrachten doen voor bedrijven en hadden dus eigenlijk een hele drukke planning. Toch kozen we ervoor om even een paar uurtjes eruit te gaan. Gewoon even genieten van het mooie lenteweer. Het voorjaarszonnetje op onze gezichten. Even de kinderen uitlaten in een mooi natuurgebied. We hadden alleen Mr. Sam mee, lekker rustig wat 1 op 1 tijd met hem. Heerlijk! Het was echt een rustgevend en genietmoment voor ons allemaal.

Het kost even wat tijd wat soms in je planning niet past. Zeker met 2 jonge kinderen moet je echt even je verstand op nul zetten, want alles duurt 5x zo lang. Maar het is ook een kwestie van gewoon doen. Het zonnetje doet iedereen zó goed, je krijgt er heel veel voor terug.

Tip 2: Maak foto’s op een makkelijke manier

Als fotograaf plan ik vaak mijn fotomomenten. Want ja, dan moet ik die hele camera meeslepen met bijbehorende “hutkoffer” (cameratas). Deze momenten moet ik dus echt plannen en dan heb ik ook vaak een doel. Met 3 honden en 2 kinderen past het niet altijd om je camera mee te nemen en gewoon wat foto’s te maken.

Maar afgelopen zaterdag genoot ik zó van de mooie natuur, ons gezin en het mooie zonnetje dat ik lekker wat foto’s maakte met mijn mobiel. Die heb je gelukkig altijd bij je en het zorgde voor een herinnering waar ik met een heerlijk warm gevoel op terugkijk. Zo waardevol! Zonder heel veel moeite. Gewoon makkelijk wat mooie foto’s maken als herinnering aan die mooie voorjaarsdag. Dat je ’s avonds op de bank kunt zitten, de foto’s nog eens terugkijkt en weer dat heerlijke gevoel terughaalt.

Tip 3: Geef je herinneringen nog een extra finishing touch

Toen we thuis kwamen kon ik natuurlijk niet wachten om de foto’s ook even te bekijken. Heerlijk! Ik werd er heel blij van, ook al is het heel anders dan hoe ik normaal fotografeer. Toen ben ik heerlijk even gaan knutselen met de nabewerking van de foto’s. Ook gewoon op mijn telefoon. Makkelijk & laagdrempelig met de presets. Door de presets te gebruiken bij de foto’s kreeg ik nóg een heerlijker voorjaars- en beachgevoel! De foto’s kregen helemaal de vibe die ik ook voelde en mooi vind om naar terug te kijken.

En op zo’n manier is het nog leuker om de herinneringen in een foto album te laten afdrukken. Of op je Instagram te plaatsen & gebruiken.

Voor
Na
Voor
Na

Wat zijn presets?

De presets van PetStudio zijn helemaal gericht op hondenfotografie. Een preset is eigenlijk een soort filter voor over je foto, maar dan 100x beter. Deze presets voor honden gebruik je in Adobe Lightroom (of Photoshop). De Adobe Lightroom-app kun je gewoon gratis op je telefoon zetten en werkt echt perféct voor het nabewerken van je foto’s. Met het gebruik van presets is het nóg idealer, want dan heb je je foto gewoon in 1-klik-op-de-knop bewerkt. Zó makkelijk, maar zo’n enorm verschil. Het geeft je foto’s net even dat extraatje waardoor je hart een nog groter sprongetje maakt bij het zien van je foto’s. Op je computer is Lightroom wel een betaald fotobewerkingsprogramma.

Voor
Na
Ik gebruikte de honden preset Creamy Dogs: perfect voor het voorjaar & de zomer!

Deze preset gebruik ik sowieso heel erg veel. Voor mijn foto’s in mijn Instagram feed, voor de story’s die ik op Instagram deel en hij is echt heel tof voor binnenfoto’s. Maar.. Nu ik dit heb geprobeerd en gezien ben ik ook écht enorm fan van de Creamy Preset bij veel buitenfoto’s. Deze preset past helemaal bij mijn smaak, stijl én bij mijn Instagram. Maar daarnaast gebruik ik ook veel andere presets, omdat elke foto weer anders is en ik soms natuurlijk ook een heel andere soort foto wil hebben waarbij de Creamy niet zo mooi past. Afwisselen en de juiste match vinden, zonder moeite, ik vind het heerlijk om lekker mee te knutselen.

Shop hier de Creamy Preset van Pet Studio

Of bekijk alle presets: Klik hier om naar de website van Pet Studio te gaan
Gebruik de kortingscode BELLEFAE voor 15% korting.

Korting op de Presets

Wil je ook presets bestellen? Voor mijn trouwe bloglezers heb ik een kortingscode!
Deze kortingscode kun jij gebruiken bij het afrekenen op de PetStudio website.

Gebruik de kortingscode op PetStudio.nl voor 15% korting

BELLEFAE

Klik hier om de Presets te bekijken!