Een budgetproof make over van onze veranda. We wilden weer graag een fijn plekje om buiten te kunnen zitten. We hebben 2 jaar lang in een bouwput gezeten. En daar waren we nu wel klaar mee. Tijd voor een beetje gezelligheid onder de veranda. 

Twee jaar lang verbouwingsrommel

We hebben een hele tijd in de bouwput gezeten. We hebben zelf een opbouw geplaatst, wat onze nieuwe slaapkamer geworden is. Maar dit duurde allemaal lang door corona, baby’s en zwangerschappen. Om de opbouw te kunnen plaatsen was er een deel van de veranda weggehaald, dus onze veranda was 2 jaar lang incompleet en een verwaarloosde bende haha. Nu was de nieuwe overkapping mijn ouders vorige week af en hebben we die ingericht. Dat is zó’n heerlijk plekje geworden dat het meteen begon te kriebelen om onze veranda ook weer gezellig te maken. Dus hebben we dat afgelopen week flink onder handen genomen.

Budgetproof de veranda leuk & gezellig maken

We wilden snel resultaat en het moest budgetproof. Dus we hebben een aantal dingen aangepakt afgelpen week. Zo hebben we maandag onze verandatafel geschuurd en opnieuw gelakt. Dinsdag hebben mijn vader en Jelmer de veranda weer in elkaar gezet. Alleen de dakplaten moeten er nog weer op. Ook heeft mijn vader meteen elektra aangelegd op de veranda. Nu hebben we dus éindelijk een lichtpunt boven de tafel én stopcontacten op de veranda. Zo kunnen we veel fijner even buiten werken!

Daarnaast hebben we een vloerkleed besteld. Want de stenen in onze tuin zijn een doorn in mijn oog. Ik vind het niet mooi, maar een oplossing voor de hele veranda en tuin is op dit moment ook geen optie. Dus hebben we een groot vloerkleed onder de tafel gelegd. Dat breekt het beeld even en haalt de aandacht van de lelijke stenen af. Dat doet echt enorm veel!

Verder hebben we nieuwe kussenhoesjes op de stoelen gedaan. Wat plantjes neergezet en opgehangen in potjes die we al hadden. En een mooie rotan hanglamp boven de tafel.

Goedkope priklicht of prikkabel voor een gezellige sfeer!

En we hebben priklicht rondom de veranda. Dat staat echt zó gezellig. Dit was de leukste en goedkoopste prikkabel die we konden vinden. Het is eentje van 15 meter en je kunt hem zelfs bedienen met een app! Wat doet dat veel zeg, nu kun je echt héél gezellig ook ’s avonds buiten zitten. Wij hebben hem bij WoonQ besteld, maar bij Bol.com ben je net zo goedkoop uit zag ik later. Want bij WoonQ betaal je nog 10,- verzendkosten. Klik hier voor de link naar Bol.com voor het priklicht. 

Nog niet echt ‘instagram-proof’..

Het is nog niet echt Instagram-proof allemaal. Het is nog niet helemaal af, het is allemaal niet perfect, maar het is wel een reality. Ondanks dat het allemaal niet perfect is, veel mooier zou kunnen en er nog veel moet gebeuren. Hebben we nu wel een heerlijk, gezellig plekje waar we heel fijn kunnen zitten. Het voelt heel anders nu, het geeft echt rust. En dat met een paar budgetproof aanpassingen. Dat de rest nog niet af is of ook wel een opknapbeurt kan gebruiken, negeren we maar even. 😉

Er is genoeg wat ons nog niet aanstaat of wat we nog aan willen pakken. Maar alles op z’n tijd. We hebben nu in ieder geval een hele fijne plek om ’s ochtends een kopje koffie te drinken. Of om lekker te werken. Of om ’s avonds te zitten met een spelletje of een BBQ. Dat is super fijn! 

$

Buitenkleed van 280 x 200 cm van VidaXL

$

Hanglamp van Kwantum

$

Kussenhoes Hema 

$

Kussens Palm Tuinland (sale)

$

Tuinstoelen Ropa van Kwantum