26 jan 2021

Wat eten Angel, Luna & Keesje?

Deze keer vertellen de baasjes van Chihuahua Angel, Beagle Kruising Luna en Dwergschnauzerpuppy Keesje wat zij hun honden voeren.

Een nieuwe rubriek op de blog: “Wat eet jouw hond?” In deze rubriek vertellen andere hondeneigenaren ons wat zij hun hond(en) geven aan voer en supplementen, maar ook wat hier de kosten van zijn van hun hond. Want een Duitse Dog kost vast niet hetzelfde als een Chihuahua, haha!

De eindeloze zoektocht naar het juiste voer voor je hond. Jullie weten vast inmiddels dat wij daar over mee kunnen praten met onze Oosterse Prinses Zahra. In deze zoektocht kan het zó fijn zijn om de ervaringen van anderen te lezen. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Iets wat goed is voor jouw hond, maar ook bij jouw levensstijl en jouw portemonnee past. En vooral dit laatste is nog wel eens een taboe. Vers vlees is veel werk? Vers vlees is heel erg duur? Alleen een brok is prima? Er zijn zoveel meningen en zoveel dingen die een hondenbaas zich af kan vragen. En waar mensen misschien ook wel een verkeerd beeld over hebben? Want is vers vlees wel altijd duurder dan brok? Hoeveel maakt het verschil in formaat/ras/leeftijd uit als het gaat om voeding en kosten? Iedere hond is anders. Bij de een werkt de ene soort of merk voeding het beste, bij de andere het andere. Kijk altijd naar je eigen hond, wat werkt voor jou en je hond?

Vandaag de ervaring van Angel (Chihuahua), Luna (Beagle Kruising) en Keesje (Dwergschnauzer)

Angel

Chihuahua

Naam: Angel
Ras: Chihuahua
Leeftijd: 7 jaar
Geslacht: Teef
Gecastreerd: Ja
Gewicht: 1,9 kg

“We zijn al jaren in strijd met het gewicht van Angel. Vooral sinds ze gesteriliseerd is, merken we veel verschil. Ze zou nu wat mogen afvallen. Haar ideale gewicht zou 1,65 kg zijn. Na haar sterilisatie was ze ineens 2,3 kg. Onze dierenarts zit erbovenop voor haar gewicht, omdat Chihuahua’s snel last van hun knietjes krijgen.”

“Angel ligt heel graag in de zetel. We wandelen heel graag en elke dag, maar beginnen aan Angel te merken dat dit moeilijker gaat en dat ze vaak minder lang kan wandelen.”

“Ze heeft in het verleden op een bepaalde smaak voeding niet goed gereageerd (overgeven en diarree), maar hierin hebben we met een ander merk voeding niets van gemerkt. Ze begint al wat ouder te worden en dit beginnen we te merken in haar conditie. Het is altijd wel een rustig hondje geweest, maar we merken nu wel dat het wandelen wat trager verloopt. Bij een langere wandeling wil ze ook wat sneller getild worden. We nemen nu al wat vaker de draagzak of de hondenbuggy mee.”

“Angel zit nu momenteel in de rui en verhaart nu wel redelijk veel. Ze wordt wekelijks geborsteld. Ze heeft een mooie vacht. In het verleden hebben we zalmolie bij gegeven om de vacht wat glanzender te maken, maar aangezien oliën dikmakers zijn en ze op dieet moest, zijn we hiermee gestopt. Angel gaat meestal twee keer per dag naar de grote toilet. Sommige dagen heeft ze zeer harde ontlasting, andere dagen weer zachte… De kleur is wel altijd goed.Ik krijg vaak het compliment dat Angel lekker ruikt. Ze wordt om de 2 a 3 maanden gewassen. Een maand geleden zijn we met Angel nar de dierenarts geweest voor een eerste tandreiniging. Er zijn toen ook een 3-tal tanden getrokken. Nu zijn we terug fanatiek bezig met het zorgen voor een mooi gebit. Ze krijgt 2 maal per week een dentastick. De grootste reden waarom ze brokken krijgt zijn ook haar tandjes. Het poetsen van de tanden in zeer moeilijk bij Angel, omdat ze zo’n klein mondje heeft.”

“Ze krijgt nu van Versele Laga brokken. Deze zijn voor een optimale vertering. Dit omdat ze in het verleden dus problemen hebben gehad met de vertering van een ander merk brokken. We kopen dit in één van de dierenwinkels bij ons in de buurt en proberen hierbij rekening te houden waar het op dat moment het goedkoopste is. We zijn nog in de testfase. Voor haar tandreiniging kreeg ze natvoer van het merk Edgar&Cooper. Dit vond ze zeer lekker, maar is niet zo goed voor de tanden. Hierdoor zijn we dus terug overgestapt op brokken, maar onze prinses was hier niet zo tevreden mee. Ze at toen zeer weinig, bleef wachten aan haar bak en ons aankijken. Na de wandeling stond ze altijd aan de koelkast, waar normaal haar natvoer inzat 😉 Sinds een viertal weken begint ze met het eten van de brokken. We zijn momenteel tevreden van het merk, maar zijn nog aan het bekijken welke smaak het meeste aandacht krijgt van onze schat. Meestal proberen wij toch wel te wisselen tussen verschillende smaken. Dit gebeurt eens om de 2 a 3 maanden.”

“Vroeger kreeg ze twee maal per dag eten. ’s Morgens en ’s avonds een portie. Met de nieuwe brokken merkten we op dat ze maar een maal per dag at. We hebben de portie iets groter gemaakt en geven haar alleen ,s avonds haar brokken. Ze eet dan meestal rond de middag wat en laat nog wat over voor de avond.”

“Een tweetal keer per week krijgt Angel een snack. Ik probeer altijd zo natuurlijk mogelijke dingen te geven. Gedroogde kip, pensstaven… passeren hier nog al eens de revue. Afhankelijk van hoe groot de snack is, krijgt zij wat ik bij haar vind passen qua maat”

Voertype: Brok
Merk: Versele Laga
Hoeveelheid per dag: 60 gram
Aantal honden: 1
Bedrag per dag: € 0,17
Bedrag per maand: € 5,-

Dit is alleen het voer, dus snacks en supplementen zijn hierin niet meegerekend.

Luna

Kruising Beagle

Naam: Luna
Ras: Kruising Beagle
Leeftijd: 3 jaar
Geslacht: Teef
Gecastreerd: Ja
Gewicht: 15 kg

“Luna is nu keurig op gewicht. Luna kan, wanneer we willen, makkelijk 7,5 of 10 km lopen. Maar met een klein rondje neemt ze ook genoegen. Ze heeft een goede conditie.”

“Ze verhaart nog wel redelijk wat, maar dit is al veel en veel minder als in het begin toen ze bij ons kwam, nu zo’n anderhalf jaar geleden. Haar ontlasting is normaal. Luna ruikt naar hond, maar niet overmatig sterk vind ik. Het lijkt erop dat Luna een beetje tandsteen begint te krijgen maar zolang ze voor nu nog gewoon goed kauwt vind ik het onnodig om naar de dierenarts te gaan aangezien dat alleen maar stress oplevert. Op echt grote botjes van de slager reageert ze niet echt goed op, dus die zijn ook het huis uit verbannen”

“Luna krijgt Jarco Medium Adult met de smaak eend (deze is er ook in de smaakvariant kip) Ik koop het bij dierentotaalzaak Ons Schuurtje in Krimpen aan den IJssel, ik ben erg tevreden over het voer. Ik geef Jarco omdat ik het ten eerste fijn vind om graanvrij voer te geven. Omdat ze geen graan nodig hebben. En ten tweede zit in bijvoorbeeld sommige andere merken afvalproducten zoals schillen van pinda’s etc. “

“Luna eet alleen ’s avonds als mijn vriend en ik op bed liggen. Dan krijgt ze een bakje Jarco en overdag krijgt ze bij t ontbijt, lunch, diner en dan tussen door als we haar hebben uitgelaten nog een snoepje. Soms is het een klein snoepje soms een kluifje omhuld met kip of eend”

Voertype: Brokken
Merk: Jarco
Aantal honden: 1
Hoeveelheid per dag: 200 gram
Bedrag per dag: € 0,69
Bedrag per maand: € 20,98

Volg Luna en haar baasje op Instagram: @bykirsx

Keesje

DwergschnauzerNaam: Keesje
Ras: Dwergschnauzer
Leeftijd: 6 maanden
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Gewicht: 6 kg

“Keesje is een lieve Dwergschnauzer reu van 6 maanden oud. Hij weegt nu 6 kg, maar hij zal tussen de 8 en 9 kg wegen als hij volwassen is. Hij is dus goed op gewicht. Hij wordt zo’n 1.5 tot 2 uur per dag gewandeld, daarnaast spelen we veel met hem, binnen en in de tuin. Zijn conditie is erg goed, hij is graag in beweging. Mijn vriend en ik denken erover na om samen met Keesje agility te gaan doen als hij iets ouder is.”

“Keesje is nergens allergisch voor en hij lust alle snacks die ik tot nu toe heb geven (en dat zijn er een hoop haha) Tevens lust hij veel soorten fruit, aardbei, banaan en watermeloen zijn zijn favoriet! Keesje verhaart niet. Wel wordt hij 4 keer per jaar geplukt, dit gebeurt bij de trimmer. Zijn vacht glanst mooi met dank aan de zalmolie die ik 1x per dag (1 theelepel) in zijn voer doe! Hij heeft geen huid of vachtproblemen. Zijn ontlasting is altijd mooi. Het is goed vast en altijd mooi lichtbruin van kleur. Keesje heeft totaal geen hondengeur. Ik vind hem zelf erg lekker ruiken! Ik poets de tanden van Keesje om de dag en ik geef hem elke dag een lekker kauwstokje.”

“Zijn vacht glanst mooi met dank aan de zalmolie die ik 1x per dag (1 theelepel) in zijn voer doe!”

“Keesje krijgt Royal Canin puppy rasvoer voor de Dwergschnauzer. Ik ben erg tevreden met dit voer. Hij vindt het erg lekker. Ik geef hem dit voer omdat ze hem dit ook bij de fokker gaven. Tevens hebben zij ons aangeraden om hem dit te blijven voeren. Hij krijgt nu 3x per dag 55 gram, 165 gram   per dag. Hij krijgt 1x per dag een theelepel zalmolie door zijn voer.”

“Hij krijgt elke dag een kauwstick voor zijn gebit. Daarnaast krijgt hij wel eens een lekkere snack, dit gebruik ik tijdens training.”

Voertype: Brokken
Merk: Royal Canin
Hoeveelheid per dag: 165 gram
Aantal honden: 1
Bedrag per dag: € 1,47
Bedrag per maand: € 44,-

Dit zijn alleen de brokken, de snacks en toevoegingen is hierbij dus niet meegerekend.

Volg Keesje op Instagram: @schnauzerkeesje

Jouw hond hier ook?

Wil jij ook iets vertellen over wat jouw hond eet, wat voor jouw hond wel en niet werkt en wat hierbij komt kijken?
Super leuk! Alle ervaringen, soorten voer, rassen, kruisingen, maten en leeftijden zijn welkom!

Geef je hond op voor de rubriek “Wat eet jouw hond?”, vul een vragenlijst in en zie je hond(en) terug op de blog!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3