15 jun 2020

Wat eten Chester, Spook, Jip & Teddy

Wat eten deze labrador, Tibetaanse Spaniel, Tibetaanse Spaniel kruising en Engelse Cocker Spaniel? Wat kost het per maand om ze dit te voeren? Hebben ze speciale diëten? De baasjes vertellen je er alles over!

Een nieuwe rubriek op de blog: “Wat eet jouw hond?” In deze rubriek vertellen andere hondeneigenaren ons wat zij hun hond(en) geven aan voer en supplementen, maar ook wat hier de kosten van zijn van hun hond. Want een Duitse Dog kost vast niet hetzelfde als een Chihuahua, haha!

De eindeloze zoektocht naar het juiste voer voor je hond. Jullie weten vast inmiddels dat wij daar over mee kunnen praten met onze Oosterse Prinses Zahra. In deze zoektocht kan het zó fijn zijn om de ervaringen van anderen te lezen. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Iets wat goed is voor jouw hond, maar ook bij jouw levensstijl en jouw portemonnee past. En vooral dit laatste is nog wel eens een taboe. Vers vlees is veel werk? Vers vlees is heel erg duur? Alleen een brok is prima? Er zijn zoveel meningen en zoveel dingen die een hondenbaas zich af kan vragen. En waar mensen misschien ook wel een verkeerd beeld over hebben? Want is vers vlees wel altijd duurder dan brok? Hoeveel maakt het verschil in formaat/ras/leeftijd uit als het gaat om voeding en kosten? Iedere hond is anders. Bij de een werkt de ene soort of merk voeding het beste, bij de andere het andere. Kijk altijd naar je eigen hond, wat werkt voor jou en je hond?

Vandaag de ervaring van Chester (Labrador Retriever), Spook (Kruising Tibetaanse Spaniel), Jip (Tibetaanse Spaniel) en Teddy (Engelse Cocker Spaniel).

Chester

Labrador Retriever

Naam: Chester
Ras: Labrador Retriever
Leeftijd: 1 jaar
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Gewicht: 34,7 kg

“Chester is actief en lui tegelijk, we lopen 2 tot 3 uur op een dag en we gaan elke week naar de hondenschool. Maar na deze lange wandelingen is hij lekker lui! Hij is momenteel goed op gewicht, maar als ik minder met hem loop moet ik hem ook minder eten geven.”

“Chester krijgt Carnis Zalm brokken en Carnis vleesworsten. Af en toe wissel ik van smaak, maar dat is eigenlijk alleen als Zalm er niet is. Als hij teveel kip of rund krijgt, krijgt hij last van kale plekken en korstjes. Een beetje maakt niet uit, gelukkig. Het is bij winkels soms lastig te krijgen, maar ik bestel het via internet (Special Friend). Ik ben tevreden over de brok, het is een goede brok en er is vrijwel niets toegevoegd. Maar ik vind de prijs wel erg hoog. Ik heb altijd in een dierenwinkel gewerkt en daar kregen de puppy’s dat voer. Daarom ben ik dat ook gaan geven. Zijn vacht glanst mooi, momenteel is hij wel in de rui. Je ruikt hem ook helemaal niet, mensen zijn vaak verbaasd dat ze geen hond ruiken in ons huis. Zijn ontlasting is lichtbruin van kleur, niet heel hard en hij poept ongeveer 3-4x per dag.”

“Om zijn gebit te verzorgen poets ik 1x in de 2 weken zijn tanden met tandpasta van Trixie. Ze zijn super wit! Hij krijgt ook elke dag iets te kauwen, zoals dentasticks, kophuidplaat etc. Ook geef ik Chester elke ochtend 2,5 schep Gelatinaat erbij (een supplement dat de dichtheid van het bot beter maakt), 2 spuitjes Zalmolie van Carnis en 2 schapenvetblokjes van Braaaf. In het weekend krijgt hij ook nog een rauw ei door zijn eten.”

“Hij eet ongeveer 400 gram op een dag, dit verdelen we over 2 voermomenten. Hij krijgt ’s ochtends 200 gram Carnis vlees en ’s avonds 200 gram brokken. Daarnaast krijgt hij elke dag een snack. Wat ik geef is heel verschillend, als ik het druk heb geef ik hem iets waar hij lekker lang op kan kauwen. Ik geef van alles, zoals: kippennekken, lamsluchtpijp, lamspoot, varkensneus, nekspier en ga zo maar door.”

Voertype: Brokken & vlees
Merk: Carnis
Hoeveelheid per dag: 400 gram
Aantal honden: 1
Bedrag per dag: € 2,02
Bedrag per maand: € 60,60

Dit is alleen de brok en het vlees, dus exclusief de snacks, toevoegingen en supplementen

Volg Chester op Instagram: @chester_thelabradorretriever

Spook en Jip

Kruising Tibetaanse Spaniel & Tibetaanse Spaniel

Naam: Spook
Ras: Tibetaanse Spaniel x Chihuahua x Shih Tzu
Leeftijd: 3 jaar
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Gewicht: 6,8 kg
Hoeveelheid per dag: ± 80 gram brok & wat gestoomd vlees

Naam: Jip
Ras: Tibetaanse Spaniel
Leeftijd: 1 jaar
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Ja
Gewicht: 8 kg
Hoeveelheid per dag: ± 50 gram brok & 50 gram vers

“Spook & Jip krijgen allebei Farm Food Mini brokjes, ze krijgen beide ’s ochtends 50 gram Farm Food Mini brokjes. Spook krijgt ’s avonds 30 gram brokjes en wat gestoomd vlees van Farm Food door de brokjes heen. Jip krijgt alleen ’s ochtends de brokjes (50 gram) en krijgt ’s avonds 50 gram vers vlees van Energique. We hebben vooral met Spook een hele zoektocht gehad naar goed voor omdat hij darmproblemen had en erg slecht at in het begin. Daarom hebben we nu deze combinatie en daar zijn we super tevreden over! Ze zijn allebei goed op gewicht, hebben een glanzende vacht en goede ontlasting. Ook ruik je ze eigenlijk niet, nou ja, behalve na een slootbad natuurlijk haha. Spook is een sportieve hond, Jip als het hem uitkomt ook wel. Maar soms ook liever lui dan moe. Ze gaan allebei ook mee hardlopen.”

“Bij Spook doe ik ’s ochtends een beetje zalmolie erbij en wat natuurlijke poeder tegen teken (voorgeschreven door een Holist). Jip krijgt alleen de poeder tegen teken, want zijn zalmolie zit al in de Energique die hij krijgt. Qua hoeveelheden kijk ik heel erg naar mijn hondjes en niet naar de exacte hoeveelheden. Ook wisselt de hoeveelheid per dag, als we bijvoorbeeld getraind hebben krijgen ze meer dan op een rustige dag. Ik voer ze altijd na de ochtend- en avondwandeling. Ook krijgen ze elke dag een (100% natuurlijke) gezonde kauwsnack, regelmatig een eitje, verse groentes en fruit in een Kong. Met de wandelingen en trainingen krijgen ze Farm Food Runderhart Trainers, Mini Dots of gewoon hun eigen voer. Maar dit gaat natuurlijk wel van hun voerbeurt af.”

“Omdat ik niet exact weet hoeveel ze per dag eten, weet ik niet hoeveel het per dag kost voor mijn hondjes. Ik betaal per maand (voor beide hondjes) ongeveer € 19,- aan Farm Food brokken, ongeveer € 15,- voor Energique en € 12,- voor de Farm Food stoommaaltijden. Dus ik denk dat ik in totaal ongeveer € 46,- betaal voor de voeding van mijn 2 hondjes per maand.”

Voertype: Brokken & Vlees
Merk: Farm Food & Energique
Aantal honden: 2
Bedrag per dag: ± € 1,53
Bedrag per maand: ± € 46,-

Dit is alleen de brok en het vlees voor de 2 honden samen, dus exclusief de snacks, toevoegingen en supplementen.

Volg Spook & Jip op Instagram: @spook.and.jip

Teddy

Engelse Cocker Spaniel


Naam: Teddy
Ras: Engelse Cocker Spaniel
Leeftijd: 7,5 maand
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Gewicht: 12 kg

“Teddy is een Engelse Cocker Spaniël van ondertussen 7,5 maanden oud. Teddy is een ongecastreerde reu van ongeveer 12 kilogram. Teddy is momenteel goed op gewicht. Een volwassen reu weegt (afhangend van de lijn waaruit de hond komt) gemiddeld 15 kilogram. Verder is Teddy heel actief. Hij vindt het heerlijk om lekker te rennen door het gras, spelen met vriendjes of om gewoon lekker te wandelen. Hoe langer de wandelingen, hoe leuker hij ze vindt. Voor de Corona-situatie ging Teddy 2 à 3 keer per week naar de hondenschool. Hier doen we oefeningen en spelletjes met hem. Hij vindt het geweldig om daar te zijn.”

“”Teddy krijgt brokken van Profine. Dit merk heeft veel verschillende soorten voor allerlei type honden. Wij hebben gekozen voor de smaak Chicken & Potatoes. Dit werd ons aangeraden in de dierenwinkel omdat het goed bij Teddy zou passen, kwalitatief goed en energierijk voedsel is. We zijn er erg tevreden over. Hij zit goed in zijn vel, zijn conditie is heel goed, zijn vacht glanst en hij is erg energiek. We willen in ieder geval tot de 11/12 maanden hetzelfde voer geven en daarna misschien kijken hoe hij reageert op afwisseling. Hij krijgt op dit moment 2x per dag tussen de 80 en 90 gram brokken. “

“Teddy krijgt tijdens de trainingen en wandelingen natuurlijk ook snoepjes. Deze snoepjesmix maken we zelf, zodat het voor hem leuk blijft om te leren luisteren. Deze snoepjesmix bestaat uit gedroogde kipstrips in kleine stukjes, Frolix en Puppy Trainers. Ook krijgt hij 1x per week een varkensoor of kipring. Hier doet hij meestal meerdere dagen over en hiermee stimuleren we hem om te kauwen en zijn gebit te onderhouden.”

Voertype: Brokken
Merk: Profine
Hoeveelheid per dag: 160-180 gram
Aantal honden: 1
Bedrag per dag: € 1,75
Bedrag per maand: € 53,-

Hierbij heeft de baas van Teddy de snacks meegeteld.

Volg Teddy op Instagram: @teddyenglishcockerspaniel

Jouw hond hier ook?

Wil jij ook iets vertellen over wat jouw hond eet, wat voor jouw hond wel en niet werkt en wat hierbij komt kijken?
Super leuk! Alle ervaringen, soorten voer, rassen, kruisingen, maten en leeftijden zijn welkom!

Geef je hond op voor de rubriek “Wat eet jouw hond?”, ontvang een vragenlijst en zie je hond(en) terug op de blog!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3