Wat eet deze Miniature American Shepherd, American Staffordshire Terrier, American Bully Pocket, Chihuahua en Pomsky? De baasjes vertellen je er alles over! Is het duur om vers vlees te voeren? En hoe zit het met een goede brok?

Een nieuwe rubriek op de blog: “Wat eet jouw hond?” In deze rubriek vertellen andere hondeneigenaren ons wat zij hun hond(en) geven aan voer en supplementen, maar ook wat hun kosten zijn van het hondenvoer per maand. Want een Duitse Dog kost vast niet hetzelfde als een Chihuahua, haha!

De eindeloze zoektocht naar het juiste voer voor je hond. Jullie weten vast inmiddels dat wij daar over mee kunnen praten met onze Oosterse Prinses Zahra. In deze zoektocht kan het zó fijn zijn om de ervaringen van anderen te lezen. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Iets wat goed is voor jouw hond, maar ook bij jouw levensstijl en jouw portemonnee past. En vooral dit laatste is nog wel eens een taboe. Vers vlees is veel werk? Vers vlees is heel erg duur? Alleen een brok is prima? Er zijn zoveel meningen en zoveel dingen die een hondenbaas zich af kan vragen. En waar mensen misschien ook wel een verkeerd beeld over hebben? Want is vers vlees wel altijd duurder dan brok? Hoeveel maakt het verschil in formaat/ras/leeftijd uit als het gaat om voeding en kosten? Iedere hond is anders. Bij de een werkt de ene soort of merk voeding het beste, bij de andere het andere. Kijk altijd naar je eigen hond, wat werkt voor jou en je hond?

Vandaag de ervaring van Koda (Miniature American Shepherd), Shiva (American Staffordshire Terriër), Pluisje (American Bully Pocket), Lobke (Chihuahua) en Max (Pomsky).

Koda

Miniature American Shepherd

mini American shepherd mini aussie Edgard & cooper hulphond mas miniature American shepherd koda allergisch kip lam gluten

Naam: Koda
Ras: Miniature American Shepherd
Leeftijd: 1 jaar en 10 maanden
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Gewicht: 19 kg

“Koda, mijn hulphond, krijgt Edgard & Cooper. We hebben gekozen voor de Lam smaak omdat hij allergisch is voor kip. Ook mag hij geen gluten eten, want ik heb zelf een auto-immuun ziekte waardoor ik niet tegen gluten kan. Het voer moet dus veilig voor mij én voor Koda zijn. We zijn heel erg tevreden over dit voer! Koda glanst mooi en zijn conditie is heel goed. Hij eet het heel graag en het is voer met echt vlees, verse ingrediënten én goed voor het milieu.”

“De brok is altijd gelijk, maar de toppings op zijn voer wisselen we af en op speciale dagen krijgt hij natvoer van hetzelfde merk en smaak.”

“We geven hem ook 1x per dag extraatjes op zijn voer zoals aanvullende groenten en fruit, zalmolie, gewrichtssupplementen en af en toe een ei of wat yoghurt. Hij krijgt 180 gram per dag, verdeeld over 3 voermomenten. En uiteraard verwennen we Koda ook met lekkere (kauw)snacks, ook om zijn gebit te onderhouden zoals o.a. Dental Chews, Churpi’s of Koffieboomwortel. Hij krijgt zo’n 4-5 keer per week een Dental Chew en heeft altijd toegang tot kauwspeeltjes, rendiergewei, coffeewood chews en krijgt wekelijks een Churpi.”

Voertype: Brokken
Merk: Edgard & Cooper
Hoeveelheid per dag: 180 gram
Aantal honden: 1
Bedrag per dag: € 1,15
Bedrag per maand: € 34,50

Dit is alleen de brok, dus exclusief de snacks, toevoegingen en supplementen

Volg Koda op Instagram: @koda.the.helper.dog

Shiva, Pluisje en Lobke

American Staffordshire Terriër, American Bully Pocket & Chihuahua

amstaff stafford american Staffordshire terrier voer kvv vers vlees voeding conditie gewicht spieren

Naam: Shiva
Ras: American Staffordshire Terriër
Leeftijd: 9 jaar
Geslacht: Teef
Gecastreerd: Ja
Gewicht: 24 kg
Hoeveelheid per dag: ± 500 gram

american bully pocket kvv allergie vers vlees pluisje hond hondenvoer allergisch

Naam: Pluisje
Ras: American Bully Pocket
Leeftijd: 3 jaar
Geslacht: Teef
Gecastreerd: Ja
Gewicht: 20 kg
Hoeveelheid per dag: ± 500 gram

chihuahua kvv vers vlees versvlees voeding hondenvoer allergie allergisch oud

Naam: Lobke
Ras: Chihuahua
Leeftijd: ongeveer 10 jaar
Geslacht: Teef
Gecastreerd: Nee
Gewicht: 3 kg
Hoeveelheid per dag: 60 gram

“Shiva is een actieve, gezonde hond. Pluisje en Lobke hebben helaas wat medische problemen waardoor ze minder actief zijn en minder in conditie zijn. We hebben Shiva eigenlijk altijd al vers gevoerd, maar doordat we gingen samenwonen en verhuizen waren we eerst overgestapt op vers + brok. We wilden weer overstappen op volledig vers als we een nieuwe vrieskist hadden, maar doordat Pluisje en Lobke hebben allergieën en niet goed reageerden op brokken hebben we meteen een vrieskist gekocht en zijn we overgestapt! Lobke is op late leeftijd bij ons komen wonen en zag er toen heel slecht uit! Maar door goede voeding en verzorging ziet ze er zóveel beter uit! Ze kreeg zelfs weer meer vachtkleur, mijn moeder dacht dat ik een nieuwe Chihuahua in huis had haha!”

“Mijn moeder dacht zelfs dat ik een nieuwe Chihuahua in huis had!”

“Ik geef mijn honden dus KVV en op zondag wat BARF-producten voor extra kauwwerk. Ik wissel veel verschillende merken af, bijvoorbeeld: Tammenga, Kivo, GoWill, GoWill+, Fresh4Pets, Alaska en meer! Ik bestel het voer bij Fresh4Pets. En ik wissel ook de smaken af, om goed compleet te voeren. Het bevalt heel erg goed om zo natuurlijk en goed mogelijk aan mijn honden te voeren. En ik vul hun voerbak regelmatig aan met verse gepureerde of gekookte groentjes. Ook krijgen ze een gewrichtssupplement: glucosamine/groenlipmosselpoeder. Ik doe er dagelijks wat schapenvet of zalmolie overheen of af en toe kokosolie. En ze krijgen 1 á 2 keer per week een rauw eitje. Ze krijgen hun maaltijd in 1x, dus alleen ’s ochtends voer ik ze.”

“Dit feestmaal voor mijn honden kost ongeveer € 4,20 per dag voor alle 3. De ene maand iets meer, de andere maand iets minder omdat ik wissel in merken en smaken. Ik betaal dus voor mijn 3 honden ongeveer € 125,- per maand voor het vers vlees.”

“Voor mij werkt het heel makkelijk om vers te geven, ze eten met z’n drietjes 1 kg vers vlees per dag. Dus ik haal 60 gram voor Lobke van de rol af en verdeel de rest onder Shiva en Pluisje. Ik haal een portie 2 dagen van te voren uit de vriezer en laat het ontdooien in de koelkast, dan is het 2 dagen later volledig ontdooid. Ik heb altijd voor een maand vers vlees op voorraad in mijn vrieskist.”

“En ze krijgen natuurlijk ook regelmatig een gedroogde kauwsnack of een hondenkoekje (’s avonds bij de thee, inmiddels een gewoonte voor ze).”

Voertype: Vers vlees
Merk: Verschillende merken
Hoeveelheid per dag: 1000 gram
Aantal honden: 3
Bedrag per dag: ± € 4,20
Bedrag per maand: ± € 125,-

Dit is alleen het verse vlees voor de 3 honden samen, dus exclusief de snacks, toevoegingen en supplementen.

Volg Shiva, Pluisje & Lobke op Instagram: @beachpaws.be

Max

Pomsky

pomsky pomeriaan pomeranian husky kruising max pomsky Nederland jarco brokken verharen uitharen haren vacht


Naam: Max
Ras: Pomsky (Pomeranian x Husky)
Leeftijd: 2,5 jaar
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Ja
Gewicht: ± 15 kg


“Max krijgt brokken van het merk Jarco. Meestal de smaak kip, maar soms nemen we de smaak Eend mee ter afwisseling. We zijn hier erg tevreden over, Max doet het er goed op en er zitten (volgens mij) veel voedingsstoffen in. Hij kan niet overal tegen, we weten niet waar het precies aan ligt maar daarom zijn de snacks die we geven bijvoorbeeld zo natuurlijk mogelijk. En we wijken niet af van zijn dagelijkse voeding. Dit werkt goed! Op dit moment is Max wel een kilootje of 2 te zwaar, doordat we wat minder hebben kunnen bewegen in mijn zwangerschap. We zijn nu dus samen onze conditie weer aan het opbouwen.”

“Max krijgt 2x per dag een portie van 60 gram brokken. Wij hebben een poosje geprobeerd om Max ook schapenvet en zalmolie te geven. In de hoop dat hij dan iets minder zou gaan uitharen. Maar dat werkt bij hem niet. Dus daar zijn we weer mee gestopt. Maar ja, dat haren hoort wel een beetje bij het ras/kruising. Zijn vacht en huidconditie is wel heel goed!”

“De favoriete snacks van Max kopen we bij EKO4Petz, voornamelijk stukken gedroogd vlees en runderkophuid. Hij krijgt iedere middag, na de wandeling, een snack (gedroogd vlees) en zo’n 2x per week een bot van runderkophuid. We proberen hem dit ook regelmatig te geven voor zijn gebit, maar het lijkt niet echt te helpen. Tandenpoetsen krijgen we niet voor elkaar bij Max en zijn gebit lijkt nu, na de reiniging, wel weer slechter te worden helaas. Ik weet ook niet zo goed wat ik hier verder nog aan kan doen.”

Voertype: Brokken
Merk: Jarco
Hoeveelheid per dag: 120 gram
Aantal honden: 1
Bedrag per dag: € 0,44
Bedrag per maand: € 13,-

Dit is alleen de brok, dus exclusief de snacks, toevoegingen en supplementen.

Volg Max op Instagram: @pomsky_max

Jouw hond hier ook?

Wil jij ook iets vertellen over wat jouw hond eet, wat voor jouw hond wel en niet werkt en wat hierbij komt kijken?
Super leuk! Alle ervaringen, soorten voer, rassen, kruisingen, maten en leeftijden zijn welkom!

Geef je hond op voor de rubriek “Wat eet jouw hond?”, ontvang een vragenlijst en zie je hond(en) terug op de blog!