Slaapplaats voor de hond: Een eigen bank?

2 jul 2018

Je bank delen met je hond? Of heeft je hond een eigen bank? Of mag je hond helemaal niet op de bank en heeft hij gewoon zijn eigen plaats? Wat is nou een geschikte slaapplaats voor je hond? Ligt onze Oosterse Prinses op de bank? Die heeft toch zeker wel een eigen bank?!

In het begin had Zahra gewoon echt een eigen bank. We hadden toen 2 banken, waarvan 1 meer een longchair was en deze was helemaal voor Zahra alleen. Heerlijk vond ze dat! Er werd ons ook verteld dat een Saluki altijd op een bank ligt, die moet dus een bank hebben! Maar haar gruwelijke baasjes vonden hun bank niet lekker zitten en werden de 2 banken verruild voor 1 hoekbank. En toen hebben we eigenlijk besloten om te kijken hoe het gaat als Zahra niet meer op de bank zou mogen. We hebben een mooie mand voor haar besteld en hier een lekker kleedje in gedaan. En eigenlijk was dat vanaf moment 1 helemaal haar plek! Ze heeft niet 1x geprobeerd om op de nieuwe bank te gaan, ze vond haar nieuwe plaats fantastisch! Nou, dat was toch wel een wonder!

Maar voor ons natuurlijk heel fijn, want wij wilden onze hoekbank eigenlijk meer voor onszelf hebben en voor de visite, zonder dat Zahra de hele bank in beslag nam. En ja, een Oosterse Prinses schopt net zo lang met die lange stelten totdat jij eraf ligt hoor en zij alle ruimte heeft. Dus dit was perfect. Saartje blij, wij blij!

Sinds we in het nieuwe huis wonen komen Sammy & Isa trouwens ook niet meer op de bank. Dit vonden we fijner omdat Emma natuurlijk ook in huis rondscharrelt en op de bank komt. Ik vind het frisser qua haren en ik vind het ook beter dat ze allebei hun eigen plek hebben. Emma mag op de bank, maar niet op de plaats van de hondjes. Zo weten de hondjes wat hun veilige plaats is. De hondjes vinden het prima, als ze maar een lekker alternatief hebben (hier ben ik trouwens nog wel een beetje zoekende in. Ik zoek nog naar een mooi plekje voor Isa, wat ook leuk staat in huis, maar we zoeken nog even verder). En het scheelt trouwens ook een hele hoop schoonmaak werk! Pff, niet meer elke dag zooooooveel haar op de bank wat je helemaal weg moet zien te krijgen. Dat valt soms niet mee!

mand saluki windhond hondenmand

Of Zahra nu zo goed is in het uitzoeken van de beste plek om te liggen dat laten we maar even in het midden.. Ze vindt het geweldig om zich op te rollen op de poef.. Het past helemaal niet, maar ze maakt het passend. Ze valt er ook wel eens half af hoor.. En dan blijft ze gewoon zo liggen uiteraard. Gekke hond.

Deze blog over Zahra’s kussen hebben jullie natuurlijk al kunnen lezen: Geschikt outdoor hondenkussen voor de prinses?

Hier zijn we nog steeds heel blij mee (Zahra ook!). In ons nieuwe huis hadden we er niet echt een geschikte plek voor, maar we hebben hem nu onder de veranda gelegd. Zo heeft Zahra altijd een super fijn plekje als ze buiten is! Ze geniet hier enorm van, kan ze lekker buiten liggen, soms lekker in het zonnetje. En binnen ligt ze nu op een schapenvachtje, dat vindt ze ook heerlijk!

We moeten alleen nog een keer een groter schapenvachtje erbij hebben, want hier past ze maar net op haha! En als ze hem ook nog moet delen met de kleintjes is het helemaal krap natuurlijk.


Waar ligt jouw hond het liefst? Op de bank? Of een heerlijke mand? Of gaat die net als Zahra in veel te kleine mandjes liggen?

BewarenBewaren

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!