Ondernemer, blogger én moeder van twee kinderen brengt heel wat uitdagingen en moeilijkheden met zich mee. Op dit moment heb ik best wel vaak strijd tussen keuzes. Of struggles rondom het moederschap en ondernemen. De balans. Of de keuzes voor onderwerpen als het gaat om het bloggen. Misschien helpt het mij of jou om hier eens wat over te delen.

Ondernemen als moeder

Dit blijft gewoon een lastig punt. Ik ben al heel lang aan het zoeken naar deze balans. Het gaat trouwens wel echt steeds beter. Maar soms vliegt het me ineens aan. Vanaf beide kanten trouwens. “Waar ben ik mee bezig? Emma gaat bijna naar school. Hugo is bijna 1. Geniet ik er wel genoeg van?” of “Ik wilde echt dat ik meer tijd had voor mezelf en mijn bedrijf!”

Lees ook: 3 honden, een peuter & een baby? Hoe dan?!

Sinds ik mezelf vaste werkdagen en werktijden heb gegeven, gaat het een stuk beter. Hier heb ik veel meer rust door. Maar toch blijft het gevoel af en toe terug komen. Of gaat het soms niet, zoals ik het zou willen. Ik heb heel duidelijk de keuze gemaakt dat ik er voor onze kinderen wil zijn en ’thuisblijfmoeder’ te zijn. En daar sta ik nog steeds volledig achter. Maar soms ben ik wel jaloers op de moeders die wel kunnen werken zonder kinderen om zich heen, waarvan de kinderen naar een opvang gaan. Over het algemeen red ik me prima. En soms is het even veel. Of neig ik meer naar de ene kant van de balans, of de andere kant.

Zoveel plannen, maar..

Ik ben met heel veel dingen bezig (vooral met mijn bedrijf PetStudio) en heb nog 1000 plannen. Maar op dit moment brengt het even héél veel frustraties met zich mee. Mijn apparatuur is allemaal aan vervanging toe (iMac, Macbook). Dit duurt nog een paar weken dus ik zit me al weken dood te ergeren aan een slecht functionerende iMac. En dat is zó frustrerend. Nog heel even. Maar ik kan niet wachten tot al mijn werkzaamheden weer vloeiend verlopen. Nu kost het heel veel extra tijd en stress. Er komen straks ook weer hele toffe dingen aan! Iets waar ik achter de schermen al heel lang mee bezig ben. Iets waar heel veel hondenbaasjes (o.a.) heel blij van gaan worden!

Blog onderwerpen & twijfels

Er zijn een aantal onderwerpen die al vanaf het begin op mijn lijstje staan, maar die er steeds maar niet uit komen. Ik wil veel meer doen rondom moederschap, persoonlijke ontwikkeling, mindset, relatie. Meer diepgang. En ik heb hier heel veel onderwerpen voor. Bijvoorbeeld onze keuzes in opvoeding en voeding voor onze kinderen. Ik vind het makkelijk om hier gewoon over te praten, maar een blog erover schrijven is een ander verhaal. Tekst is zo definitief. Zonder gevoel. Dan moet je het goed verwoorden, omschrijven en onderbouwen. En dat vind ik lastig, ik ben dan bang dat ik het niet goed genoeg omschrijf of onderbouw en dat het verkeerd ontvangen wordt. Ik wil sowieso graag meer míjn mening en persoonlijke dingen laten zien, maar dat is best wel spannend.. Een flinke struggle. De mensen die mij echt kennen, weten dat ik vaak exact weet wat ik wil. Dat ik best een sterke mening heb en hier ook altijd eerlijk in ben. Als je mij om een mening vraagt, waai ik niet met alle winden mee. Maar toch komt dit op social media eigenlijk helemaal niet naar voren. Ik vind het moeilijk om dat te laten zien. Ik denk omdat ik bang ben voor andere meningen op internet of omdat mensen mijn mening of visie ‘stom’ gaan vinden, terwijl ik dat ‘in het echt’ helemaal niet heb. Maar via internet is het toch anders..

Lees ook: 3 dingen voor meer rust & balans

Geen algemene, informatieve hondenblog

Ik weet in ieder geval dat ik geen algemene hondenblog met informatie ben of wil zijn. Hier zijn er al heel veel van, wat trouwens heel fijn is! Maar ik wil mijn blogs net een beetje anders doen. Persoonlijker. Meer gecombineerd met lifestyle. Anders. Voor gezinnen met een hond, moeders, ondernemers, hondenbaasjes en hondenliefhebbers. Waar je geïnspireerd kunt worden, jezelf kunt herkennen in sommige dingen (of juist totaal niet 😉 ) en waar je even heerlijk kunt lezen. Wat vind jij leuk om te lezen?