Zomertip: Gezonde ijsjes (zonder suiker) voor je baby of dreumes!

Met dit warme weer is een ijsje op z’n tijd heerlijk! Maar dat zouden onze kleintjes toch ook lekker vinden? Ik vind de ijsjes uit de winkel niet geschikt om aan Emma te geven, dus ik ben zelf aan de slag gegaan met gezonde en verantwoorde ijsjes!

Je hebt natuurlijk super veel ijsjes in de supermarkt, maar hier zitten allemaal toegevoegde suikers en andere toevoegingen in. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan om gezonde ijsjes te maken, zonder toegevoegde suikers (alleen de van nature aanwezige fruitsuikers). Het is echt heel simpel om gezonde ijsjes voor je kleintje te maken. Je kiest een lekkere fruitsoort (waarbij je natuurlijk even moet kijken of je kindje dat op zijn leeftijd al mag hebben), pak de blender en je bent al bijna klaar!

Ik ben voor Emma begonnen met meloen ijsjes. De meloen heb ik gepureerd en vervolgens in zo’n ijsjesvormpje gedaan. Een dagje/nachtje in de vriezer en Emma had een heerlijk ijsje! Ze moest eventjes wennen, want dat is wel erg koud natuurlijk en hoe moet je dat dan vasthouden? Maar inmiddels weet ze al heel goed dat ze het ijsje bij het stokje moest vasthouden en er gewoon eindeloos aan moet likken tot het op is, haha! Het is zo enorm schattig om te zien, het is echt een mini-mensje dan. Ze stopt ook echt niet tot het helemaal op is, heerlijk vindt ze het! “Emma wil je een ijsje?” wordt dan ook al beantwoord met “ijsje”. Zo lief!

Omdat de meloen ijsjes zo’n succes waren heb ik ook andere soorten gemaakt. Je kunt eindeloos variëren met fruitcombinaties of yoghurt toevoegen. Als je het met yoghurt combineert zou ik wel opletten dat je een wat zoete fruitsoort erbij kiest, zodat het ijsje niet te zuur wordt. Met vers geperste sinaasappelsap is ook een aanrader! Ik moet eerlijk toegeven dat de sinaasappel-banaan ijsjes zó lekker waren, dat ik ze eigenlijk zelf wilde opeten! Maar Emma heeft hem wel gekregen hoor, haha!

Je kunt allerlei fruitsoorten dus gewoon in de blender gooien, eventueel kun je wat water toevoegen als je het te dik vindt. En klaar zijn je gezonde ijsjes. Hoe leuk is het dat je kleintje dan ook lekker ijsjes kan eten, maar dan op een verantwoorden manier? En het is ook lekker verkoelend, want dit warme weer is niet altijd fijn voor een baby. Dus wij brengen de warme dagen door met lekker spelen in een zwembadje en tussendoor lekker een gezond ijsje!

Heeft jouw kleintje al eens een ijsje gehad? Of heb je nog tips voor lekkere recepten/combinaties?

By | 2018-08-02T11:18:27+00:00 August 2nd, 2018|Mama & Baby|0 Comments

Leave A Comment