Wat draagt je baby bij een warme zomernacht?

puckababy mamma blog mama blog blogger momblog wat moet je kindje aan in de zomer baby 's nachts zomernacht warm

Ik vond dat best lastig, die temperatuursverschillen bij een baby. Wat doe je ze aan als het heel warm is? Hebben ze het dan niet snel te warm? Of koelt het toch nog weer af? Wat voor slaapzakje of kleertjes? Of een dekentje? En een zoektocht op internet helpt je ook niet altijd verder..

Dat vond ik vooral erg lastig, dat je op internet niet echt kunt vinden hoe je je kleintje klaar maakt voor een warme zomernacht. Dan moet je het zelf maar een beetje aftasten en uitproberen. Eigenlijk is het ook wel logisch dat het niet heel duidelijk op internet staat, want het is voor ieder kindje verschillend en het verschilt ook nog per kamertje.

Bij Emma vond ik vooral het aftasten heel lastig, want stel dat ze het wel te koud heeft dan zou ik haar ‘s nachts nog weer iets anders aan moeten trekken. Maar dat werkt niet echt bij haar, wakker is wakker. Punt. Ze is een hele lichte slaper, wij kunnen haar niet echt even anders neerleggen of aanraken ofzo zonder dat ze helemaal wakker wordt. Ze reageert heel veel op geluiden of bewegingen.

De eerste paar weken sliep Emma keurig onder een dekentje, wij bakerden haar in met een hydrofiele doek. Maar al snel trapte ze zichzelf het hele bedje door met haar voetjes. Dus hebben we een slaapzakje gekocht, hiermee bleef ze weer keurig op dezelfde plek liggen. Een dekentje werkte niet echt bij haar, dus slaapzakjes zijn echt een uitkomst! Ze lag altijd keurig op haar rug te slapen, alleen haar hoofdje lag de ene keer naar links en de andere keer naar rechts. Maar vanaf 9 maanden begon ze ineens op haar zij te draaien en daarna zelfs op haar buik! Nu slaapt ze ineens alleen nog maar op haar buik, haha. Grappig hoe ze dit ineens veranderen.

Voor Emma gebruiken wij de Puckababy 4 seizoenen slaapzak. En bij een warme zomernacht slaapt Emma in een rompertje met korte mouwtjes en het zomergedeelte van de slaapzak, zonder de mouwtjes. Dit werkt voor ons en hiermee slaapt Emma prima. Eigenlijk zou ze een laagje minder ook wel kunnen hebben als het echt heel warm is. Maar Emma slaapt niet zonder haar slaapzakje en zonder rompertje was ook niet zo’n succes. Vindt ze misschien niet lekker liggen? Dus dan maar zo natuurlijk. Ik probeer dan wel ook te ventileren, maar let dan wel weer op tocht. Ze moeten ook niet op de tocht liggen. Ook altijd wel een lastig iets trouwens, tocht en ventileren.. Dat gaat niet altijd vlekkeloos samen.

Ik vind extreme temperaturen altijd lastig, hele warme nachten en hele koude nachten. Kleintjes kunnen natuurlijk niet zeggen of ze het te warm of te koud hebben. Een baby kan het vaak beter iets te koud hebben dan te warm. Maar af en toe even checken door hun nekje te voelen en verder je eigen gezonde verstand gebruiken natuurlijk.

Hoe slaapt jouw kindje als het ‘s nachts heel warm is? Wat trek jij ze aan? Slapen ze onder een dekentje?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

By | 2018-06-26T18:30:56+00:00 June 26th, 2018|Mama & Baby|0 Comments

Leave A Comment