Pap en toetjes met of zonder toevoegingen?

pap toetje baby dreumes yoghurt papfles

Er zijn allerlei tussendoortjes, soorten pap en soorten toetjes voor baby’s en dreumesen te koop. Maar wat kies je nou voor je kleintje? Waar kun je op letten? Wat geef je wel of niet?

Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo heel erg happig ben op alle papsoorten, tussendoortjes en toetjes voor die kleintjes. Heel veel producten hebben allerlei onnodige toevoegingen en zoetmakers erin. Ik vind dat zelf niet nodig voor Emma. Als ze wat ouder is ontkom je natuurlijk niet aan dat soort dingen, ze kan later nog lang genoeg ‘verpest’ worden met alle suikers en ongezonde producten. Zolang ik het kan doen, zorg ik ervoor dat Emma het beste krijgt en het meest gezonde en natuurlijke.

Sinds kort krijgt Emma een flesje pap ‘s avonds omdat ze nog heel veel behoefte heeft aan een goed vullende fles. Dit heb ik flink moeten oefenen want gewone melk of pap wilde mevrouw écht niet hebben. Maar uiteindelijk is het gelukt en drinkt ze nu elke avond een flesje pap. Hiervoor gebruik ik het liefst de Biologische pap van de Albert Heijn of Biobim. Dit zijn pap-producten zonder allerlei toevoegingen en smaakjes. Emma is al 13 maanden dus ze krijgt de pap met een beetje volle (gewone) melk.

Verder geef ik Emma eigenlijk nooit toetjes. Wij eten zelf ook nooit toetjes, dus dit zit ook helemaal niet in ons schema. Ik mis het ook helemaal niet en het schijnt ook beter voor je te zijn om na het eten geen toetje te eten. Ik zou het gek vinden om Emma dan wel toetjes te gaan geven, ik geloof niet dat ze dit nodig heeft als ze voldoende gezonde maaltijden krijgt. Wij werden laatst benaderd om producten van Nestlé Babyvoeding te testen. Veel van de Nestlé producten gebruiken wij niet, maar hun nieuwe yoghurt vond ik wel interessant. De Nestlé NaturNes Bio Naturel Yoghurt. Het bevat alleen van nature aanwezige suikers, geen toegevoegde suikers en de smaak is naturel. Het is vanaf 6 maanden te geven aan je kleintje.Ik vind het erg goed dat ze een product zonder smaakjes en toevoegingen hebben, veel opties zijn er vaak niet voor kleintjes. Heel veel dingen zijn gezoet of met toevoegingen en dan wordt dat snel gekozen.

Emma had nog nooit yoghurt gehad, dus ze moest eventjes wennen, maar uiteindelijk heeft ze er heerlijk van gesmikkeld. Ik zou het niet standaard geven, maar heel af en toe als fris tussendoortje is het best een verantwoord tussendoortje denk ik!

Krijgt jouw kleintje pap of toetjes? Hoe doe jij dit? Welke producten kies je?

Gesponsord

By | 2018-07-31T09:27:20+00:00 July 31st, 2018|Mama & Baby|0 Comments

Leave A Comment