6x Houten speelgoed tips!

hout speelgoed houten baby kinderen dreumes 1 jaar poppenwagen meisje 12 maanden 2 jaar
Speelgoed voor kinderen, het is er zóveel. En wat kíes je dan? Uit zoveel verschillende soorten en maten? Het moet veilig zijn, de kinderen moeten het leuk vinden, ze moeten gestimuleerd worden om te ontwikkelen? Wat vind ik mooi speelgoed?

Je hoeft maar een speelgoedwinkel of een babywinkel in te lopen of je ziet al speelgoed in allerlei soorten en maten. Soms veel kleuren, soms geen kleuren. Soms met allerlei geluiden en toeters en bellen of juist niet. Ik vind het best lastig hoor, wat kies je dan voor je kind. Ik geloof best dat kinderen het speelgoed met alle kleuren, geluiden en toeters en bellen erg leuk vinden. Sommige aspecten hiervan zijn ook goed voor hun ontwikkeling en stimuleren hun ontwikkeling. Maar soms denk ik dat het ook teveel kan zijn. Daarom ben ik op zoek gegaan naar speelgoed van hout, iets subtieler, iets meer terug naar de basis.

Nu is Emma nog wat klein voor het meeste speelgoed, maar met het oog op haar eerste verjaardag ben ik toch vast op zoek gegaan naar mooie spullen. Ik vind het trouwens ook wel belangrijk dat ons huis niet een gevulde kermis wordt, haha. Ik wil het graag voor het oog redelijk rustig en mooi houden. Natuurlijk mag Emma spelen hier in huis en moet er ook geleefd worden. Maar dan kan mama wel stiekem een klein beetje rekening houden met speelgoed dat ook gewoon mooi staat in huis, toch?

Zoey Zo stickerset Ikea keukentje

Mevrouw Aardbei | € 29,95

Iedereen kent het beroemde Ikea keukentje wel, maar hoe gaaf is het om die te pimpen met speciale stickers? Hiermee tover je het keukentje in een handomdraai om naar een snackbar, bloemenkraam of ijskar bijvoorbeeld! Ik vind het echt zo gaaf. Ik denk dat wij voor Emma het hamburgertentje gaan maken, want papa wil natuurlijk de hamburgers! En dan staat het keukentje ook nog weer wat leuker in je huis, wat ik niet onbelangrijk vind haha.

Houten Make-Up set van Plantoys

De Gele Flamingo | € 32,00

Oh, kijk nou toch! Zo kan je kleine meisje met haar houten make up setje meedoen met mama. Dit is toch te schattig en leuk? Je hebt ook enorm leuke houten dokters setjes, kook setjes etc. Echt een aanrader om eens naar te kijken.

Kid’s Concept Houten autobaan

De Gele Flamingo | € 38,95

Het is misschien meer een jongensding, zo’n autobaan. Maar toch denk ik dat het ook erg geschikt is voor meisjes. Ook meisjes vinden het fantastisch om dingetjes van zo’n baan af te laten rollen en hiermee te experimenteren. En doordat deze mooi zwart met hout is, is hij ook prima stylisch verantwoord in je huis!

Done By Deer Poppenbedje


De Gele Flamingo | € 89,90

Als meisjesmama vind ik dit echt geweldig. Een prachtig hip poppenbedje, je hebt ze in verschillende kleuren trouwens. En van andere merken ook andere modelletjes, die ook heel erg leuk zijn! Ik kan echt niet wachten tot Emma met dit soort dingen kan gaan spelen, net als een mooi poppenwagentje. Hebben jullie die van Oh Noo al gezien? Die is fantastisch!

Grimm’s Toy’s

Mevrouw Aardbei | € 57,95

Dit merk heeft ook heel mooi houten speelgoed. Ze hebben felle kleurtjes, pastel kleurtjes en monochrome speelgoed. Bijvoorbeeld deze regenboog, waar je kind zijn geluk niet op kan qua creativiteit en ontwikkeling. Het is een stapeltoren, op allerlei verschillende manieren, maar een boog kan voor van alles gebruikt worden natuurlijk. Tunnels, huisjes voor knuffels etc. Wij als volwassenen denken vaak: wat moet je ermee.. Maar kinderen hebben zo’n grote fantasie en creativiteit, voor hun is dit juist super om hun creativiteit en ontwikkeling te stimuleren!

Wobbel

Mevrouw Aardbei | € 139,00

Voor de Wobbel geldt hetzelfde als de Grimm’s Regenboogset eigenlijk. Je kunt er alle kanten mee op, als je de creatieve en fantasierijke brein van een dreumes en peuter hebt. Ze kunnen er mee ‘wobbelen’, een glijbaan maken, een tunnel, een hutje en ga zo maar door. De Wobbel is zo groot dat je kindje er helemaal op kan gaan staan wiebelen en oefenen met de motoriek, dat is toch gaaf!

 

Heb jij nog leuke tips voor speelgoed? Waar speelt jouw kindje het liefst mee?

By | 2018-06-17T18:46:19+00:00 June 17th, 2018|Lifestyle, Mama & Baby|0 Comments

Leave A Comment