Klusproject #1 | De make-over van het toilet!

In maart kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis, een klusprojectje met aardig wat werk. Maar langzamerhand begint het wat te worden en neem ik jullie mee in ons klusproject!
Vandaag de wc. Haha, de belangrijkste ruimte in het huis.. Nouja, eigenlijk is het best een belangrijke ruimte. Gasten komen ook op je wc, dan wil je toch dat je wc er een beetje leuk uit ziet. Benieuwd naar de voor en na foto’s?

Voor de wc had ik van te voren al bedacht hoe het moest gaan worden. De wc is, net als het hele huis, niet heel groot. Toen we het huis kochten zat er een erg verouderde wc in. Een verlaagd schrootjes plafond, een staande wc pot en uiteraard geen ingebouwd reservoir. En geen fonteintje in de wc, wat ik toch wel graag wilde. Ik vind het een fijner idee als mensen meteen in de wc hun handen kunnen wassen, in plaats van eerst naar de keuken te moeten lopen.

Maar goed, eerst wat sloopwerk en uitzoekwerk voor we het eindresultaat konden verwachten natuurlijk. En daarbij moesten we ook meteen nadenken hoe we dat met de afvoer en de waterleidingen zouden doen. Ook moesten we rekening houden met een extra riolering, omdat wij ook een wc in de badkamer wilden hebben. Deze riolering moest via de wc beneden gaan en hiervoor moesten gaten op de juiste plekken worden geboord. Een hele klus om dat allemaal uit te denken hoe het precies moest komen. We hebben het geluk dat de kelder meteen onder onze wc zit, waar ook de afvoer etc. allemaal heen kon. Dat maakte een aantal dingen redelijk makkelijk.

Nou oke, daar komt ‘ie dan. Voor & Na van onze wc!

Voor

Na

We hebben gekozen voor een stoere, sobere stijl in onze wc. De muren zijn voorzien van een nieuwe stuclaag, het plafond is vernieuwd en we hebben spotjes ingebouwd. We hebben een soort ‘nisje’ gemaakt, zodat aan de ene kant precies een rioleringsbuis erdoorheen kon die van de badkamer naar de kelder gaat. De muren hebben we met een muurverf + vernis afgewerkt, zodat het ook gewoon goed afneembaar is. Op de vloer hebben we een soort betonlook tegels.

Door de steigerhouten accenten wordt het weer warm, gezellig maar toch robuust en stoer! Het is een sfeervol klein hokje geworden. We hebben ook nog een hele gave spiegel liggen, maar die moeten we nog ophangen. Dat soort dingen komt er dan weer niet van.. Maarja, we hebben ook nog 1000 andere dingen te doen qua afwerking dus ik moet maar even geduld hebben haha!

Het zal in de loop van de tijd vast nog verder aangekleed worden, maar voor nu vind ik het al erg leuk geworden!
Hoe is jouw toilet? Helemaal prima of zou je het ook graag eens een make-over geven?

By | 2018-06-14T06:39:34+00:00 June 14th, 2018|Interieur|0 Comments

Leave A Comment